Monitor Audio introduceert Vecta V240 binnen- en buitenspeaker

Monitor Audio heeft met de Vecta V240 luidspreker een watervaste installatieluidspreker willen ontwikkelen die zich moet kunnen meten met de gewone huiskamersystemen van het merk. Dat is naar eigen zeggen goed gelukt, met een weergavebereik van 70 Hz tot 25 kHz en een belastbaarheid van 100W.

Monitor Audio Vecta V240

De V240 is een 2-wegluidspreker met een 90 graden rond gebogen voorpaneel en twee 100 mm C-CAMlaag/middeneenheden plus een 25 mm C-CAM gouden hoogeenheid. C-CAM staat voor Ceramic Coated Aluminium Magnesium, een zeer licht en stijf materiaal oorspronkelijk bedoeld voor turbinebladen van straalmotoren, wat we vaker zien bij Monitor weergevers. De hoogeenheid met een hoorn zit tussen de laageenheden. Deze opstelling en de hoorn zorgen ervoor dat de afstraalhoek rond de wisselfrequentie (2,5 kHz) exact gelijk is aan die van de laageenheden voor positionering en detaillering.

De behuizing is van onverwoestbaar ABS (een lichte maar harde slagvaste polymeer kunststof), stof- en waterdicht (IP55) en overschilderbaar in elke gewenste kleur. De Vecta V240 kan daarmee zowel binnen als buiten worden gebruikt. De nieuw ontwikkelde V-Mount en V-Corner montagebeugels zorgen voor de installatie: de beugel monteer je aan de muur, dan klem je de kabel in de beugel vast en daarna 'klik' je de luidspreker vast op de speciale vergulde connector. Dankzij de compacte wigvorm is de V240 simpel in een hoek te hangen, zowel verticaal als horizontaal (bijv. muur en plafond). Door die vorm loopt ook het voorpaneel vrijwel naadloos door en vormt zo één doorlopend geheel met de muur. Dit optimaliseert de gelijkmatige afstraling, geeft een dieper laag en voorkomt storende reflecties. De V-Mount montagebeugel maakt dat de V240 exact te richten is op elke gewenste luisterpositie.

De Monitor Audio Vecta V240 watervaste luidspreker is leverbaar in zwart en signaalwit (RAL 9003). Verkoopprijzen zijn (per stuk): Vecta V240 € 325, V-Mount beugel € 30 en V-Corner hoekbeugel € 30.

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »