NIEUWSAudeze

Audeze lanceert gesloten versie van LCD-2 hoofdtelefoon

Het Amerikaanse Audeze breidt zijn succesvolle LCD-productlijn weer uit door toevoeging van een gesloten versie van het model LCD-2. Het nieuwe model heet simpelweg LCD2 Closed-Back. Als basis voor het ontwerp is de LCD-2 gebruikt, een open model hoofdtelefoon. De Closed-Back versie houdt het geluid binnen de oorschelpen zodat omstanders niets of heel weinig meekrijgen.

Audeze LCD2 Closed-Back: gesloten model hoofdtelefoon

De LCD-productlijn van de Amerikaanse hoofdtelefoonbouwer Audeze bestaat uit ongeveer tien leden. De laatste toevoeging is de LCD2 Closed-Back. Volgens Audeze is dit een gesloten versie van de LCD-2. In sommige gevallen is het immers wenselijk als het geluid van de hoofdtelefoon binnen de oorschelpen blijft en het omgevingsgeluid niet kan binnendringen. Voor deze situaties is er nu de LCD2 Closed-Back.

Net als de LCD-2 is de LCD2 Closed-Back een magnetostatisch systeem. De oorkussens zijn gemaakt van memory foam en de hoofdband is zo gevormd dat de gebruiker het gewicht van de hoofdtelefoon nauwelijks zou moeten voelen. Volgens Audeze is de luisterervaring gelijkwaardig aan het open model, maar dan met het voordeel dat omstanders niets horen en dat omgevingsgeluid grotendeels wordt onderdrukt.

De drivers hebben een diameter van 106 millimeter en een frequentiebereik van 10 Hz tot 50 kHz. De impedantie is 70 Ohm. De gevoeligheid bedraagt 97 dB / 1 mW. Een afneembare kabel wordt meegeleverd.

Audeze LCD2 Closed-Back: prijs en leveringsinformatie

Op de website van Audeze staat een prijs genoteerd van 899 dollar. Op een Britse website zagen wij een prijs van 700 Britse ponden. We weten nog niet hoeveel de hoofdtelefoon in Nederland gaat kosten, maar een belangstellende moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, eventuele importtarieven en het lokale BTW-tarief.


EDITORS' CHOICE