NIEUWS

Audirvana Plus is vanaf nu beschikbaar voor Windows 10-gebruikers

Audirvana Plus, één van de populairste hifi software-spelers, is nu ook beschikbaar voor pc-gebruikers en wel met een nieuwe gebruikersinterface. De audiofiele muziekspeler voor Windows 10 is nu beschikbaar.

Audirvana Plus: audiofiele software voor op Apple-computers en Windows-computers

Audirvana is een Frans softwarebedrijf dat door Damien Plisson in 2011 is opgericht. Audirvana is de maker van Audirvana Plus. Deze populaire muziekspelersoftware was in eerste instantie gericht op Mac-gebruikers en is door Damien Plisson ontwikkeld. Audirvana Plus had in de Mac-gemeenschap snel naam gemaakt als een alternatief voor iTunes maar dan met een veel beter geluid. “Na een aantal jaren Windows te hebben verwaarloosd, heb ik dit besturingssysteem met veel plezier herontdekt en dit nieuwe product uitgebracht. Het ontwikkelingsdoel is hetzelfde als de Mac-versie en dat is altijd de best mogelijke geluidskwaliteit,” legt Plisson uit.

Audirvana, ontwikkelaar van Audirvana Plus hi-fi audiospeler, introduceert dan ook de Windows 10-compatibele pc-versie van de audiospeler, die voorheen alleen op Mac-computers beschikbaar was. Audirvana Plus voor Windows heeft dezelfde eigenschappen als Audirvana Plus 3.2 voor Mac. Dit geldt ook voor het afspelen van alle populaire audioformaten met inbegrip van hoge-resolutie FLAC, WAV, AIFF en DSD-bestanden. Ook is voorzien in een MQA-core decoder en directe toegang tot de streaming services Qobuz, Tidal HiFi en HighResAudio streaming. Audirvana kan via een aangesloten usb-dac communiceren via Asio of Wasapi. Via DLNA kan muziek worden verzonden naar muziekspelers op het thuisnetwerk.

Voorwaarde voor een goede werking is een pc met Windows 10 die ten minste 4 GB RAM aan boord heeft, of liever 8 GB RAM. Een belangstellende kan de software vijftien dagen gratis proberen. Daarna kost Audirvana Plus circa 75 euro. De software is overigens nog niet te koop, maar komt binnenkort te koop, zo staat te lezen op de website van Audirvana. Wie niet wil wachten kan eventueel de beta-versie gebruiken.

Meer weten? Kijk dan op de website van Audirvana.


EDITORS' CHOICE