NIEUWS

6 niet te missen reviews van Homecinemamagazine.nl

Rob Nijman | 15 juli 2018 | Fotografie Fabrikant

Het jaar is inmiddels ruimschoots doormidden, dus hoog tijd om weer eens terug te blikken op een selectie van reviews van Homecinemamagazine.nl. Keken we in mei naar een vijftal soundbar-reviews, deze keer vinden we de hardware tests vooral in de categorie televisies (Sony, Samsung en LG en AV-receivers (tweemaal Denon), met als toetje een stevige wifi-speaker van Samsung. 

Review: Sony KD-43XF7000

Niet elke Ultra HD tv moet meerdere duizenden euro’s kosten. De Sony KD-43XF7000 mikt op een betaalbare prijs en degelijke prestaties, al moet je uiteraard hier en daar een compromis sluiten. We kregen de 43-inch versie over de vloer en geven je een overzicht van zijn goede, en minder goede punten.

Lees de hele review hier.

Review: Denon AVR-X2500H

De AVR-X2500H leidt dit jaar bij Denon de charge op het AV-receiversegment. Wat het biedt komt vertrouwd over, maar toch heeft Denon dit jaar toch wat interessante zaken toegevoegd aan deze opvolger van één van de populairste receivers van 2017.

Lees de hele review hier.

Review:Samsung UE55NU7100W (NU7100-serie) LCD LED TV

De Samsung 7000-reeks uit 2018 is equivalent met de 6000-reeks van 2017. Lager in de line-up vinden we enkel nog een paar 32-inch modellen met HD en Full HD resolutie (N4000-serie en N50000-serie). De NU7100-serie doet dus dienst als instap in de Ultra HD wereld. Dit model is verkrijgbaar in 49, 55, 65 en 75 inch, we testen de 55 inch UE55NU7100W.

Lees de hele review hier.

Review: Denon AVR-X250BT

Het onderste deel van de av-receiver line-up van Denon bestaat uit de AVR-X250BT (279 euro) en AVR-X550BT (349 euro) av-receivers. Deze goedkope av-receivers moeten het stellen zonder netwerkcompatibiliteit, maar beschikken wel over bluetooth zodat je toch muziek kunt streamen. Ze hebben beiden een 5-kanaals opbouw met 130 Watt aan vermogen per kanaal, 4K- en HDR-ondersteuning, Dolby TrueHD & DTS-HD ondersteuning en vijf HDMI-ingangen. De AVR-X550BT heeft als extra mogelijkheden besturing middels een bluetooth-app, ondersteuning voor Dolby Vision, een tweede subwoofer-uitgang, een usb-poort aan de voorzijde en automatische luidsprekerkalibratie.

Lees de hele review hier.

Review: onder de indruk van het WK in 4K UHD en HDR (HLG)

Vanmiddag wordt de finale van het WK Voetbal 2018 gespeeld. Nederland was er niet bij, maar vanuit onze huiskamers konden we wel van veel mooie wedstrijden genieten. In hoge kwaliteit, want het WK is te zien in 4K Ultra HD en HDR. De collega's van HCM hebben de eerste week van het toernooi in deze hoge kwaliteit bekeken en waren zodanig onder de indruk dat er een uitgebreid artikel aan werd besteed.

Lees de hele review hier.

Review: Samsung VL550

Het is niet de eerste keer dat Samsung een wifi-speaker op de markt uitbrengt. De nieuwe Samsung VL5 (VL550) is echter de nieuwste iteratie van dit concept, die verkrijgbaar is in de kleuren zwart en wit. Je bedient de speaker met de Samsung SmartThings-applicatie en krijgt daardoor toegang tot veel mogelijkheden in combinatie met andere Samsung-producten. Het belangrijkste van een speaker, slim of niet, is dat die goed klinkt. Want als een speaker geen mooie geluidsweergave heeft, is-ie zijn prijskaartje natuurlijk niet waard.

Lees de hele review hier.


EDITORS' CHOICE