NIEUWS

Shinola en Barefoot Sound lanceren monitorluidsprekers met bluetooth

Shinola uit Detroit is een samenwerking aangegaan met Barefoot Sound, een producent van professionele studiomonitoren, om hun eerste monitorluidsprekersysteem met bluetooth-technologie te creëren. Deze introductie markeert de eerste keer dat Barefoot Sound iets voor consumenten heeft geproduceerd. Het is voor Shinola de tweede set luidsprekers in het portfolio.

Shinola Bookshelf Speakers, gebouwd door Barefoot

Het in de Amerikaanse stad Detroit gevestigde Shinola  lijkt meer op een mode- en lifestyle-bedrijf dan op een audiobedrijf. Shinola heeft een draaitafel en enkele koptelefoons in het portfolio maar voor het overige verkoopt het bedrijf dingen als horloges, handtassen en fietsen en er zijn verschillende productlijnen voor mannen en vrouwen.

Vorig jaar bracht Shinola zijn eerste paar boekenplankluidsprekers uit, die volledig in eigen beheer werden gebouwd. Voor de follow-up werkte het bedrijf samen met Barefoot Sound, een in de Amerikaanse plaats Portland gevestigde fabrikant van studiomonitoren en luidsprekers, om de Shinola-boekenplankluidsprekers van de tweede generatie te creëren, die later deze week beschikbaar zijn.

De Bookshelf Speakers van Shinola zijn een master/slave-systeem. Eén luidspreker, de master, heeft de versterkers en ingangen aan boord. De andere luidspreker, de slave, is passief en wordt met een luidsprekerkabel aangesloten op de master. Shinola en Barefoot Sound hebben een aantal verbeteringen aangebracht aan de luidsprekers in vergelijking met de originele versie. De diameter van de woofer is verhoogd van vijf inch naar 6,5 inch, en het vermogen is verhoogd naar 100 Watt per kanaal. Voorts is bluetooth toegevoegd en beschikken de luidsprekers over een optische ingang en USB-C-ingangen naast 3,5 mm- en cinch-ingangen die al beschikbaar waren op de luidsprekers van de eerste generatie.

Shinola en Barefoot Sound zeggen dat ze de luidsprekers helemaal opnieuw hebben opgebouwd en dat ze moeten wedijveren met Barefoot Sound's indrukwekkende reeks monitoren van studiokwaliteit. De studiomonitoren van Barefoot Sound beginnen bij iets minder dan 4.000 dollar en hebben midrange-drivers en meer dan het dubbele wattage. De nieuwe luidsprekers van Shinola kunnen ons inziens hier dus niet echt mee concurreren.

"We konden geen betere partner bedenken om onze boekenplanksprekers opnieuw te lanceren", zei Shinola's CEO, Tom Lewand. "Thomas Barefoot's knowhow en reputatie in de pro-audiowereld trouwden met onze toewijding aan kwaliteit en ons ontwerpethos heeft een prachtig luidsprekersysteem opgeleverd. We zijn zo trots op wat Barefoot en ons audioteam hebben gecreëerd en kunnen niet wachten totdat onze klant het hoort. "

“Werken met Shinola was een geweldige ervaring,” zegt Barefoot Sound-oprichter Thomas Barefoot. Ik ben opgegroeid in Pittsburgh en “die stad heeft een vergelijkbaar rijk-tot-roest verhaal als Detroit. Amerikaanse banen creëren tijdens het bouwen van ongelooflijke producten is de missie van Barefoot Sound. Ik kan geen betere manier bedenken om de consumentenmarkt te betreden dan samen te werken met een bedrijf dat zo diep onze kernwaarden deelt. Ik ben erg enthousiast over deze samenwerking en breng geluid op studioniveau naar een breder publiek met deze nieuwe boekenplankluidspreker.”

Shinola  Bookshelf Speakers: prijs en beschikbaarheid

De nieuwe luidsprekers komen deze week beschikbaar maar we weten nog niet of ze ook via een importeur naar Nederland zullen komen. De prijs in de VS is 1.500 dollar voor een setje. Een belangstellende moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, importheffingen en het lokale BTW-tarief.


EDITORS' CHOICE