NIEUWSiFi

iFi iPurifier3: line conditioner voor schoon usb-signaal

Het Britse audiobedrijf iFi heeft de iPurifier3 gelanceerd, een line conditioner die ruis en tijdfouten uit usb-signaal haalt. De iPurifier3 zou volgens iFi een schonere weergave met meer dynamiek en klankkleur moeten opleveren. De iPurifier3 met usb type B aansluiting is per direct verkrijgbaar. De versie met type A aansluiting volgt aan het einde van deze maand.

iFi Purifier3: schoon usb-signaal voor meer muzikaliteit

Het Britse iFi heeft naar eigen zeggen het opschonen van digitaal muzieksignaal altijd tot zijn kernactiviteiten gerekend. In 2012 bracht iFi de iUSB Power uit, gevolgd door een aantal hoogwaardige usb-kabels. Later volgde de eerste iPurifier, die in 2015 werd opgevolgd door de iPurifier2. De nieuwe iPurifier3 is het resultaat van alle verzamelde kennis en ervaring met het opschonen van usb-signaal.

De iPurifier3 is iets groter dan zijn voorganger maar is met 69 x 19 x 20 millimeter nog steeds een klein ding te noemen. De iPurifer3 is technisch nagenoeg gelijk aan zijn voorganger. Verschillen met de iPurifer2 zijn met name de plaatsing van verbeterde hoogwaardige onderdelen en een doorontwikkelde versie 2 van de Active Noise Cancellation techniek.

Deze techniek, kortweg ANC2 genoemd, gaat verder dan veel andere technieken die gemaakt zijn om ruis te filteren. ANC2 wekt een tegengestelde ruis op zodat de aanwezige ruis door de tegengestelde ruis wordt opgeheven. In vergelijking met gangbare ruisfilters wordt de ruisvloer met 40 dB verlaagd.

De iPurifier3 heeft ook REbalance aan boord, een techniek die een eventuele gelijkspanningscomponent uit het usb-signaal zou moeten verwijderen. Voorts is onder de naam REclock een techniek ingebouwd die de datastroom herklokt en opnieuw opbouwt om tijdfouten en restjes jitter uit het signaal te verwijderen. Volgens iFi zal het gebruik van de iPurifier met name opvallen bij het luisteren naar DSD of DXD of PCM-signaal met een hoge resolutie.

Wie overigens al een iFi nano iUSB3.0 of micro iUSB3.0 bezit, hoeft de iPurifier niet aan te schaffen. De iFi nano iUSB3.0 en de micro iUSB3.0 hebben al een vergelijkbare schakeling aan boord. Een iPurifer3 in serie daarmee plaatsen is dubbelop en zal mogelijk de weergave verslechteren.

iFi iPurifier3: prijs en leveringsinformatie

De iPurifier3 is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. De uitvoering met een type B aansluiting is per direct verkrijgbaar. De uitvoering met type A aansluiting komt aan het einde van deze maand beschikbaar. De adviesverkoopprijs is 149 euro.


MERK

EDITORS' CHOICE