NIEUWS

Graham Audio verkrijgbaar via Hexagon in Nederland en België

Rob Nijman | 05 juli 2018 | Fotografie Fabrikant

Hexagon Audio is de nieuwe distributeur geworden van de Britse luidsprekerfabrikant Graham Audio, voor de Nederlandse en de Belgische markt. 

Graham Audio

Graham Audio - gevestigd in Devon, Zuid-West Engeland - is een klein, onafhankelijk familiebedrijf opgericht door Paul Graham, dat volgens stricte eisen en licensies van de BBC op ambachtelijke wijze oa. de wereldberoemde LS3/5A en de LS 5/9 luidsprekers fabriceert. Als enige bedrijf ter wereld produceren ze ook de illustere voorganger van de LS3/5A, de BBC LS3/5  – eigenlijk het oer-ontwerp zoals de BBC de LS3/5A voor ogen had.

Naast de BBC-ontwerpen is er ook een meer eigentijdse lijn van luidsprekers die met hetzelfde vakmanschap wordt vervaardigd. Op dit moment omvat de collectie 8 modellen, waar in mei op de beursvloer in München twee nieuwe modellen aan toegevoegd zijn: de LS3 en de VOTU Compact. De LS3 als instap in de reeks en de VOTU Compact als afgeleide van het huidige moderne topmodel, de VOTU. Na de zomer volgt van beide modellen de officiële presentatie.

In Nederland is Graham Audio te beluisteren bij Hanze Hifi in Zwolle, al sinds jaren uitgesproken Graham dealer met een bijzondere voorkeur voor de BBC LS 3/5 en de LS 5/9. Per vandaag is ook Concerto Audio te Amsterdam dealer geworden van Graham Audio, met de LS3/5, LS6 en LS5/9 als direct beluisterbare modellen.

In België kun je terecht bij Wide Screen Audio in Gent waar dezelfde klassiekers de LS3/5 en LS5/9 in een moderne huiskamerachtige setting beluisterd kunnen worden.

EDITORS' CHOICE