NIEUWSKrell

Krell K-300i: nieuwe geïntegreerde versterker met optionele dac

Het in de Amerikaanse staat Connecticut gevestigd Krell heeft een nieuwe geïntegreerde versterker uitgebracht genaamd K-300i die optioneel voorzien kan worden van een DA-converter en streamingfuncties. De nieuwe K-300i wordt gepresenteerd als instapper, maar de prijs van deze instapper ligt boven de 5.000 euro en dat is dan zonder digitale functies.

Krell K-300i: relatief betaalbare instapper, voor Krell-begrippen

Het Amerikaanse audiobedrijf Krell speelt mee aan de bovenkant van de markt, maar dat wil niet zeggen dat alleen mensen met een inkomen boven de Balkenende-norm een apparaat van Krell kunnen betalen. Lees bijvoorbeeld onze recensie over de S-300i van Krell van circa negen jaar geleden. De allround S-300i, een geïntegreerde versterker, kostte destijds ongeveer 3.000 euro.

De K-300i lijkt een beetje voort te borduren op de S-300i maar dan met de optionele mogelijkheid van toevoeging van digitale functies. De K-300i kan 150 Watt per kanaal aan acht Ohm leveren, welk vermogen wordt verdubbeld bij een belasting van vier Ohm. Met 18,2 kilogram is de K-300i geen lichte jongen.

De gebruiker heeft twee XLR-ingangen, een drietal cinch-ingangen en een voorversterkeruitgang tot zijn beschikking. De K-300i kan één paar luidsprekers aansturen. De versterkertrappen van Krell zijn gebouwd volgens Krell’s eigen topologie die de voordelen van klasse A biedt zonder de nadelen van warmte en stroomverbruik.

Optioneel kan de K-300i uitgerust worden met digitale functies. Het hart van de DA-converter is een chip van het type ESS Sabre die signaal tot 24-bit/192 kHz kan verwerken. Alle gangbare bestandsformaten worden ondersteund, evenals de streamingdiensten Spotify, Tidal, Deezer en internetradio van vTuner. De K-300i is Roon ready en kan ook MQA decoderen. Voorts heeft Krell een tweetal hdmi-ingangen en een hdmi-uitgang geplaatst, die 4K-compatible zijn. Verbinding maken via bluetooth? Ook dat kan, met ondersteuning van aptX. Aan de voor- en achterzijde is een usb-aansluiting geplaatst. De vooraansluiting is voor gebruik van usb-sticks en de achteraansluiting is voor verbinding met een computer.

We hebben de nieuwe K-300i nog niet gehoord. Onze recensent was destijds goed te spreken over de prestaties van de S-300i.

Krell K-300i: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting is de Krell K-300i leverbaar vanaf augustus 2018. We weten nog niet hoeveel de K-300i in Nederland zal gaan kosten, maar in Groot-Brittannië zal de K-300i voor 4.700 Britse ponden van eigenaar wisselen. Voorzien van digitale functies komt daar nog een bedrag van 1.000 Britse ponden bij.

MERK

EDITORS' CHOICE