NIEUWSMcIntosh

McIntosh MC462: nieuwe potige opvolger van de MC452

Het in de VS gevestigde McIntosh heeft een nieuwe tweekanaals eindversterker uitgebracht met de naam MC462. De nieuwe MC462 is de krachtigste tweekanaals eindversterker van McIntosh en is de opvolger van de MC452, Het vermogen van 450 Watt per kanaal is hetzelfde gebleven, maar de dynamiek is toegenomen. Vanaf juli 2018 zal de MC462 leverbaar zijn. 

McIntosh MC462 Quad Balanced Amplifier: 450 Watt aan twee, vier of acht Ohm

Het in de plaats Binghamton in de VS gevestigde McIntosh heeft zijn krachtigste tweekanaals eindversterker genaamd MC452 ingrijpend herzien. Het resultaat is de nieuwe MC462 die net als zijn voorganger 450 Watt per kanaal aan de aangesloten luidspreker kan leveren, ongeacht of de impedantie twee, vier of acht Ohm bedraagt.

De MC462 mag dan wel de genen van zijn voorganger hebben, maar is waar nodig ingrijpend herzien. Volgens McIntosh is de belangrijkste wijziging de verhoging van de afvlakcapaciteit met vijftig procent. Hierdoor is de dynamiek met 66 procent toegenomen van 1,8 dB naar 3,0 dB. De MC462 heeft dus geen enkele moeite met grote dynamiekverschillen, die zonder vervorming worden weergegeven. Ook de weergave van de lage tonen is verbeterd door de verhoogde afvlakcapaciteit. Interne bedrading en bepaalde componenten zijn verbeterd. McIntosh heeft de MC462 voorts voorzien van een power management systeem.

Natuurlijk past het uiterlijk van de MC462 bij de stijl van de andere apparaten van McIntosh. Uiteraard is het glazen frontpaneel voorzien van de iconische VU-meters van McIntosh. De VU-meters zijn wel iets gemoderniseerd want ze zijn tegenwoordig voorzien van LED-verlichting. De twee uitgangstransformatoren en de voedingstransformator hebben ieder een eigen behuizing. De koellichanen, die door McIntosh Monogrammed Heatsinks worden genoemd, hebben zodanige thermische eigenschappen dat de opwarmtijd van de MC462 kort is.

Omdat de MC462 voorzien is van een XLR-uitgang en cinch-uitgang, kan de MC462 gemakkelijk in een groter systeem worden opgenomen. Doorlussen, bi-amping, tri-amping of desgewenst aansluiting van een actieve subwoofer is allemaal mogelijk.

McIntosh MC462: prijs en leveringsinformatie

De levering van de MC462 zal naar verwachting beginnen in juli 2018. Voor een bedrag van 12.599 euro wisselt hij van eigenaar.

MERK

EDITORS' CHOICE