NIEUWSSimaudio

Simaudio lanceert nieuw streaming platform genaamd MiND2

Het Canadese Simaudio, de fabrikant van de producten van Moon, heeft een nieuw streaming platform gelanceerd MiND2. MiND2 is de opvolger van MiND dat staat voor Moon intelligent Network Device. Bezitters van een MiND-module kunnen deze laten vervangen door een MiND2-module.

MiND2: streamen volgens Moon

Het MiND2 streamingplatform is een intuďtieve manier om muziek te organiseren, te streamen en te beluisteren. MiND2 maakt het afspelen van het volledige spectrum van bestandsformaten mogelijk, inclusief DSD en MQA (via lokale bestanden en Tidal Master-bestanden). Fysiek gezien is de MiND-module geen apparaat, althans geen los apparaat, maar het is een insteekkaart die in verschillende apparaten van Moon geplaatst kan worden, zo ook in de onlangs door ons geteste Moon 280D DSD.

MiND2 is de tweede generatie van het Moon intelligent Network Device en wordt bestuurd door de eigen app van Moon. MiND 2 levert muziekstreaming op het hoogste niveau en maakt voor ultiem gebruiksgemak controle over een Moon-hifisysteem mogelijk.

Al meer dan vier jaar maakte het eerste Moon MiND streamingplatform indruk op muziekliefhebbers vanwege het gebruiksgemak en de levering van gedetailleerde muziek, aldus Simaudio.

Voor alle bestaande MiND-gebruikers biedt Simaudio een MiND2-upgradeschema aan. Simaudio's doel is om veroudering te tarten door ervoor te zorgen dat klanten die hebben geďnvesteerd in het merk Moon, de nieuwste technologie aan hun producten kunnen toevoegen.

De upgrade bestaat uit de nieuwe MiND2-streamingkaart plus nieuwe firmware en software, waarbij het technische werk wordt uitgevoerd door een lokale Moon-dealer of technicus. 

Moon MiND2: prijs en leveringsinformatie

De Nederlandse importeur  heeft de verwachting uitgesproken dat levering vanaf het einde van de volgende maand juli zal kunnen beginnen. De upgrade kost 1090 euro, maar wie zijn MiND-module vóór 31 augustus 2018 laat vervangen betaalt 550 euro.

Nauurlijk zal de MiND2-module straks in alle nieuwe daarvoor geschikte apparaten van Moon geplaatst worden. Dit zijn vooralsnog de Ace, 280D, 380D, 780D en de nieuwe 390. De 390 is de eerste machine die standaard met de MiND2 modukle geleverd zal worden. De Moon Ace wordt straks ook met een MiND2-module geleverd, voor dezelfde prijs. De Moon 280D DSD zal met de MiND2-module 290 euro duurder worden. De Moon MiND, een losse sreamer, zal voorzien van MiND2-technologie 200 euro duurder worden. Ook de 380D en de 780D zullen straks standaard geleverd worden met de MiND2-module, maar we weten nog niet of de prijs gelijk blijft in vergelijking met de oude prijs die gold voor de levering van de 380D en 780D inclusief de oude MiND-module..

Functies van de MiND 2-technologie

 • Roon ready
 • Toegang tot Tidal, met ondersteuning van Tidal Masters 
 • Toegang tot Deezer met Deezer Hi-Fi-ondersteuning
 • Toegang tot Qobuz, met Qobuz Sublime + -ondersteuning 
 • Tune-In internetradio muziekdiensten
 • UPnP-compatibiliteit 
 • Multi-room gesynchroniseerd afspelen
 • Maximaal 32-bit/384 kHz sampling rate-ondersteuning bij een bekabelde netwerkverbinding
 • Maximaal ondersteuning voor DSD 256 sampling rate bij een bekabelde netwerkverbinding
 • Retrofit-mogelijkheden op originele MiND-producten voor upgrade
 • SimLink communicatiekanaal om andere componenten van Moon te besturen


EDITORS' CHOICE