NIEUWSAudioQuest

AudioQuest lanceert luidsprekerkabels Rocket 11 en Rocket 22

Het Amerikaanse AudioQuest heeft een tweetal nieuwe typen luidsprekerkabels gelanceerd genaamd Rocket 11 en Rocket 22. Beide kabels zijn standaard geschikt voor biwiring omdat beide geleiders dubbel zijn uitgevoerd. De geleiders kunnen natuurlijk ook worden samengevoegd als biwiring niet nodig is. Zowel de Rocket 11 als de Rocket 22 is verkrijgbaar in zwarte en witte uitvoering. 

AudioQuest Rocket 11 en Rocket 22

Het Amerikaanse bedrijf AudioQuest dat voornamelijk audiokabels maakt heeft een tweetal nieuwe typen luidspreker kabels uitgebracht en heeft daarbij de focus op biwiring gelegd. Luidsprekerkabels zijn normaal gesproken voorzien van twee geleiders, maar de zowel de Rocket 11 als de Rocket 22 zijn voorzien van vier geleiders. Beide nieuwe typen zijn dus standaard geschikt voor biwiring. Wie geen prijs stelt op biwiring, kan de vier geleiders paren naar twee dubbele geleiders.

Volgens AudioQuest heeft biwiring het grote voordeel dat het signaal van hoge en lage tonen van elkaar wordt gescheiden, zodat de relatief grote magnetische velden van de lage tonen geen of minder invloed kunnen uitoefenen op het signaal van de hoge tonen. Het resultaat is volgens AudioQuest en lagere vervorming en betere transparantie. Veel gebruikers schrikken terug van de kosten van biwiring omdat immers twee keer zoveel luidsprekerskabels nodig zijn. AudioQuest wil met de Rocket 11 en Rocket 22 juist deze gebruikers aanspreken. Biwiring hoeft niet duur te zijn volgens AudioQuest.

Iedere geleider van de Rocket 11 en de Rocket 22 heeft verschillende lagen concentrische en tegengesteld gedraaide koperdraden. Op deze wijze zou het skineffect worden verlaagd volgens AudioQuest.  De Rocket 11 is gemaakt van Long-Grain Copper (LGC) en de Rocket 22 is gemaakt van een mix van LGC en Perfect-Surface Copper (PFC). De Rocket 22 heeft een twintig procent lagere impedantie dan de Rocket 11.

AudioQuest Rocket 11 en Rocket 22: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe kabels zijn verkrijgbaar in witte of zwarte uitvoering. De Rocket 11 kost 15 euro per meter en de Rocket 22 kost 25 euro per meter. Dat is exclusief het leveren en monteren van bananenstekkers of spades.

 


MERK

EDITORS' CHOICE