NIEUWSOvergaauw

Unieke luistersessie John Coltrane bij Overgaauw

Vrijdag 22 juni aanstaande organiseert Hifi Overgaauw in Leiden in samenwerking met Velvet Music Leiden een luistersessie rond het album Both Directions at One van John Coltrane.

Both Directions At Once wordt ook wel het verloren album van John Coltrane genoemd. Het album werd opgenomen in 1963 (met bassist Jimmy Garrison, drummer Elvin Jones en pianist McCoy Tyner) vlak voordat ze aan de opnamen van het legendarische Ballads begonnen, maar de studio mastertapes waren verloren gegaan. Via de familie zijn nu Coltrane’s persoonlijke masters naar buiten gekomen en kan iedereen vanaf 29 juni genieten van de nooit eerder gehoorde nummers op cd of lp.

Unieke preview: aanmelden

Om dat bijzondere moment te vieren organiseert Overgaauw in samenwerking met Velvet Music Leiden een week vóór de release een unieke luistersessie van de volledige deluxe lp. Vrijdag 22 juni ben je als muziekliefhebber welkom in de luisterruimte voor de wereldprimeur: na 55 jaar waarin dit album als verloren werd beschouwd is deze in Leiden namelijk voor het eerst te beluisteren. Uiteraard zal de plaat afgespeeld worden op een topinstallatie, zodat het te horen is in de kwaliteit die deze muziek verdient.

Je bent vrijdag 22 juni van harte welkom vanaf 20.00 uur. Toegang is gratis, maar de ruimte is beperkt. Aanmelden is daarom noodzakelijk, dat kan via deze link. | Hifi Overgaauw, Breestraat 146-148, Leiden.


EDITORS' CHOICE