NIEUWSTeac

TEAC voegt ondersteuning van MQA toe aan NR-7CD en NT-505 USB DAC

Het Japanse TEAC had het al eerder beloofd en heeft het vandaag bevestigd: de ondersteuning van MQA is toegevoegd aan de NR-7CD en de NT-505 USB DAC. Na het bijwerken van de firmware kunnen beide apparaten MQA decoderen. De nieuwe firmware wordt kosteloos ter beschikking gesteld.

TEAC NR-7CD en NT-505 USB DAC: vanaf heden te voorzien van MQA-ondersteuning

Het Japanse TEAC heeft vandaag laten weten nieuwe firmware uit te hebben gegeven voor de NR-7CD, een geïntegreerde versterker tevens cd-speler tevens netwerkspeler (lees onze recensie over de NR-7CD). Ook is nieuwe firmware beschikbaar gekomen voor de NT-505 USB DAC, een DA-converter tevens netwerkspeler (lees onze recensie over de NT-505 USB DAC). Na het bijwerken van de firmware zijn beide apparaten geschikt voor het decoderen van MQA.

Mandy Clarke, Sales & Marketing manager van TEAC EU, zegt het als volgt: “TEAC’s obsessie met een transparante en getrouwe weergave is bekend. De toevoeging van MQA aan onze apparaten is een logische stap en we denken dat gebruikers dat zullen waarderen.”

Andy Dowell, Director of Licensing MQA, zegt van zijn kant: “TEAC’s toevoeging van MQA-ondersteuning geeft gebruikers een nieuwe mogelijkheid tot het luisteren van muziek zoals dat in de studio klinkt. We zijn verheugd dat een bekend en respectabel merk toegevoegd kan worden aan onze groeiende schare van hardware partners.”

TEAC NR-7CD en NT-505 USB DAC: stappenplan voor het bijwerken van de firmware

Het bijwerken van de firmware van de NT-505 USB DAC vindt plaats in twee stappen. Als eerste stap moet de systeem firmware worden bijgewerkt naar versie 1.10. Als tweede stap dient de netwerk firmware bijgewerkt te worden naar versie 10.3c.

Het bijwerken van de NR-7CD zou volledig automatisch via het netwerk moeten lopen.


EDITORS' CHOICE