NIEUWS

Supra HDMI AOC kabel: optische kabel met elektrische stekkers

Het Zweedse kabelmerk Supra heeft een nieuwe hdmi-kabel uitgebracht die een afstand tot honderd meter kan overbruggen. Een gewone hdmi-kabel met koperen geleiders kan een dergelijke afstand niet overbruggen en Supra heeft dan ook iets bijzonders gedaan. Supra’s nieuwe kabel heeft geen koperen geleiders maar is voorzien van glasvezel. Omzetting van het elektrische signaal naar een optisch signaal vindt plaats in de stekkertjes van de kabel. De kabel zal in juli 2018 in verschillende lengtes tot maximaal honderd meter op de markt komen. 

Supra HDMI AOC: optische kabel die zich gedraagt als een hdmi-kabel

Om de steeds hogere eisen over hdmi te kunnen waarmaken op langere lengten voor data overdracht, beeldkwaliteit en resolutie, heeft de Zweedse kabelfabrikant Supra een Active Optical HDMI Cable gemaakt. Deze is in staat om UltraHD 4K@60Hz resolutie met HDR support tot honderd meter zonder problemen te transporteren.

Door gebruik te maken van actieve connectoren op een glasvezel kan een enorme lengte gehaald worden. De voeding komt uit het hdmi signaal zelf en wordt in de connector omgezet naar licht en aan de ontvangende kant weer terug naar hdmi signaal. De kabel is tevens retourpad geschikt en voldoet aan de allerlaatste technische hdmi specificaties. Een echte Plug&Play kabel om de grote afstanden probleemloos te overbruggen, aldus importeur Viertron.

Feitelijk is de HDMI AOC van Supra dus een optische kabel die zich gedraagt als een hdmi-kabel. Optische kabels hebben een bandbreedte die alle koperen kabels overtreft. Hier komt nog bij dat een optisch signaal niet gevoelig is voor storende invloeden van buitenaf en een elektrische of magnetische afscherming is dan ook niet nodig. Nog een bijkomend voordeel van een optische kabel is de inherente volledige galvanische scheiding tussen de aangesloten apparaten. Een elektrisch signaal kan immers hoegenaamd niet door een glasvezeldraad reizen.

Supra HDMI AOC: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting zal Supra’s HDMI AOC in de loop van juli 2018 in verschillende lengtes tot maximaal honderd meter op de markt komen. De prijzen zijn nog niet bekend gemaakt, maar zullen t.z.t. te vinden zijn op de website van Viertron, de Nederlandse importeur van Supra.


EDITORS' CHOICE