NIEUWSDenon

Denon DP-400 en DP-450USB: nieuwe draaitafels zonder en met usb-poort

Het Japanse Denon heeft een tweetal nieuwe draaitafels getoond die in de herfst van 2018 in de winkel komen te liggen. Het gaat om de DP-400 en de DP-450USB. De eerste heeft alleen analoge schakelingen aan boord. De tweede is voorzien van een usb-poort ter digitalisering van platen in mp3 of WAV-formaat. De arm wordt aan het eind van de plaat automatisch opgetild ter vermijding van onnodige slijtage of beschadiging. 

Denon DP-400 en DP-450USB: draaitafels voorzien van ingebouwde phono-versterker

Het Japanse Denon heeft een lange historie als het gaat om de bouw van draaitafels en is nooit gestopt met het bouwen van draaitafels. Denon bouwt ook elementen. Beroemd is de DL-103, een mc-element dat sinds 1962 wordt verkocht en nog steeds verkrijgbaar is in een herziene versie.

De nieuwe DP-400 en DP-450USB zijn gericht op veeleisende beginners en bestaande bezitters van platencollecties. Beide draaitafels hebben hetzelfde loopwerk en dezelfde analoge elektronica aan boord. Beide modellen zijn voorzien van een ingebouwde phono-versterker, die desgewenst gepasseerd kan worden. Het verschil? Dat is te zien aan de naam: de DP-450USB kan platen digitaliseren in naar keuze mp3 of WAV-formaat en wegschrijven naar een usb-stick. Verbinding met een computer is ook mogelijk. De nodige software wordt meegeleverd.

De gebruiker kan kiezen uit 33 1/3, 45 of 78 rondjes per minuut. De arm is S-vormig en is voorzien van een afneembare armkop die bij levering is voorzien van een mm-element. Als de plaat is afgelopen wordt op dat moment de toonarm automatisch opgetild, maar de arm keert niet terug zoals bij een half- of volautomatische draaitafel.

Een losse stofkap wordt meegeleverd maar die kan alleen op de draaitafel worden gelegd als de draaitafel niet wordt gebruikt. Tijdens het spelen dient de stofkap als statief voor de platenhoes van de spelende plaat.

Denon DP-400 en DP-450USB: prijzen en leveringsinformatie

Naar verwachting zullen beide modellen in de herfst van 2018 hun weg naar de winkel vinden. De koper heeft de keus tussen een zwarte of witte uitvoering. De DP-400 zal 500 euro kosten en de DP-450USB zal voor een bedrag van 600 euro van eigenaar wisselen.

 

 

 

 


MERK

EDITORS' CHOICE