NIEUWSHiFiMan

HiFiMan Ananda: op één na goedkoopste magnetostatische hoofdtelefoon

De Amerikaanse hoofdtelefoonbouwer HiFiMan staat bekend om zijn magnetostatische over-ear hoofdtelefoons. Het merk heeft een aantal zeer dure modellen maar heeft nu kennelijk besloten om ook iets te doen aan de onderkant van het portfolio. Het nieuwste model, genaamd Ananda, is het op één na goedkoopste model van HiFiMan. Goedkoop is een relatief begrip want de nieuwe Ananda kost net geen 1.000 dollar.

HiFiMan Ananda: nieuwe magnetostatische hoofdtelefoon

De meeste van HiFiMan’s modellen zijn gebaseerd op planar-magnetische technologie, van de Sundara (499 dollar) tot de Susvara (6.000 dollar). Nu voegt een nieuw model zich bij de illustere familie als het op één na minst dure lid, de HiFiMan Ananda (999 dollar).

De Ananda maakt gebruik van open oorschelpen en is ontworpen om uitstekend geluid te leveren aan elke persoonlijke audiobron, met name smartphones en tablets. De lichtgewicht, ultrafijne planaire drivers hebben een hoge gevoeligheid - 103 dB, om exact te zijn - om een lage vervorming en hoge kwaliteit geluid te bieden bij gebruik met een smartphone. Natuurlijk presteert de Ananda ook uitstekend met digitale audiospelers en home-audiosystemen met een hoge resolutie, aldus HiFiMan.

De frequentierespons van 8 Hz tot 55 kHz en een impedantie van 25 ohm maken de Ananda makkelijk aanstuurbaar. Het rooster in de oorschelpen zou de akoestische reflecties verminderen, wat resulteert in een puur, neutraal geluid.

Naast uitzonderlijk geluid biedt de HiFiMan Ananda uitzonderlijk veel comfort, aldus HiFiMan. Nieuw ontworpen oorschelpen zijn asymmetrisch om de natuurlijke vorm van het menselijk oor te weerspiegelen,en een hybride hoofdband heeft een riem die het gewicht netjes verdeelt. Over gewicht gesproken, de Ananda tikt de weegschaal ongeveer 400 gram aan. De 3,5 millimeter connectors zijn de meest robuuste van het bedrijf voor een langere levensduur en weerstand tegen beschadiging.

Volgens Dr. Fang Bian, oprichter en CEO van HiFiMan, is “Ananda ontworpen voor muziekliefhebbers die een krachtige, buitengewoon comfortabele hoofdtelefoon willen voor al het persoonlijke luisteren, of het nu gaat om een thuissysteem, draagbare speler met een hoge resolutie of een alledaags apparaat zoals een smartphone. Het woord ‘Ananda’ is afgeleid van de Sanskriet-term voor ‘gelukzaligheid’, wat deze hoofdtelefoon zal brengen voor iedereen die audiofiele prestaties wil, ongeacht de bron.”

De HiFiMan Ananda is nu verkrijgbaar bij de dealers van het bedrijf en of op de website van HiFiMan.De prijs in de VS is 1.000 dollar. De prijs voor Nederland is nog niet bekend.


EDITORS' CHOICE