Falcon Acoustics lanceert R.A.M.-productlijn van luidsprekers

Het Britse Falcon Acoustics is bekend als bouwer van de originele LS3/5a-monitor van de BBC, maar heeft nu een eigen productlijn genaamd Reference Audio Monitor gelanceerd. De productlijn bestaat uit twee monitorluidsprekers genaamd Studio 10 en Studio 20 en een vloerstaander genaamd Studio 30. De koper kan kiezen uit verschillende afwerkingen.

Falcon Acoustics: Reference Audio Monitors

Het Britse Falcon Acoustics levert onderdelen voor de bouw van luidsprekers alsmede complete zelfbouwpakketten. Het bedrijf is met name bekend van de bouw en assemblage van de befaamde LS3/5a-monitors die in grote aantallen door de BBC worden gebruikt. Falcon werkte sinds 1974 ook mee aan de bouw van de luidsprekers van RAM Electronics. “RAM” staat voor Reference Audio Monitor en onder deze naam zijn een drietal nieuwe modellen uitgebracht.

Alledrie modellen hebben MDF-kasten met wanden van 25 millimeter dik die naar keuze zijn afgewerkt met echt houtfineer van Europees walnoothout, hoogglans zwart of Burr walnoot. De baffle is afgewerkt met leer. De luidsprekeraansluitingen zijn gemonteerd op een plaat RVS van twee millimeter dik. Het grootste model, de vloerstaande Studio 30, is voorzien van cnc gefreesde rvs spikes.

Falcon Acoustics Studio 10: specificaties en prijs

De Studio 10, de kleinste van het stel, is een tweeweg systeem voorzien van een woofer die een conus heeft die gemaakt is van polipropyleen met een diameter van 150 millimeter. De soft-dome tweeter heeft een diameter van 25 millimeter. Het frequentiebereik loopt van 35 Hz tot 35 kHz en de impedantie bedraagt acht Ohm.

De Europese walnoothout versie kost bijna 1.400 Britse ponden. De andere versies zijn honderd pond duurder. De officiële prijs voor Nederland is nog niet bekend.

Falcon Acoustics Studio 20: specificaties en prijs

De Studio 20 is ook een tweeweg monitorluidspreker. De woofer heeft echter een diameter van 170 millimeter en is dus wat groter dan de woofer van de Studio 10. Het frequentiebereik begint dan ook iets lager en loopt van 30 Hz tot 35 kHz met een impedantie van acht Ohm.

De Europese walnoothout versie kost bijna 2.000 Britse ponden. De andere versies zijn 125 pond duurder. De officiële prijs voor Nederland is nog niet bekend.

Falcon Acoustics Studio 30: specificaties en prijs

De Studio 30 is een drieweg vloerstaander voorzien van twee woofers met een diameter van 170 millimeter en een middentoner met een diameter van vijftig millimeter. De tweeter is dezelfde als in de monitormodellen. De Studio30 pakt op bij 20 Hz en loopt door tot 35 kHz met eveneens een impedantie van acht Ohm.

De Europese walnoothout versie kost bijna 3.500 Britse ponden. De hoogglans zwarte versie kost 3.925 ponden en de Burr walnoten versie wisselt voor bijna 4.100 Britse ponden van eigenaar. De officiële prijs voor Nederland is nog niet bekend.

Alle prijzen zijn per paar.


EDITORS' CHOICE