Technics SL-1000R en SP-10R gearriveerd bij Audio TV Centrum

Technics heeft op de voorbije edities van IFA en CES twee direct-drive draaitafels aan het publiek getoond: de SP-10R en de SL-1000R, die wordt geleverd inclusief een S-vormige arm van magnesium. Beide draaitafels zijn deze week bij Audio TV Centrum gearriveerd voor de Nederlandse première.

Technics SP-10R: eerder getoond op IFA 2017, nu te zien op CES 2018

De SP-10R van Technics was reeds te zien op de IFA die begin september 2017 in Berlijn is gehouden. Het getoonde model was nog niet rijp voor productie en Technics kon nog maar weinig technische gegevens over de draaitafel geven. Ook de prijs was nog niet bekend en voorts kon Technics niet veel meer zeggen dan dat de levering waarschijnlijk in de zomer van 2018 zou starten.

Inmiddels is bekend geworden dat de eerste leveringen van de SP-10R waarschijnlijk wat eerder zullen starten, namelijk in de lente van 2018. De draaitafel, die zijn rondjes kan draaien met 33 1/3, 45 of 78 toeren per minuut, wordt in beginsel geleverd zonder arm en zal 9.000 euro gaan kosten. 

Technics SL-1000R: compleet draaitafelsysteem, alleen nog een element toevoegen

De interne bekabeling is gemaakt van zuurstofvrij koper. De lagers van de toonarm zijn gemaakt met de nauwst mogelijk tolerantie en het geheel is een staaltje van hoogwaardige Japanse ambachtelijkheid, aldus Technics. De basis van de draaitafel is gemaakt van een aluminiumplaat met een dikte van 30 millimeter met daaronder nog een dikke laag bmc (bulk moulding compound). Ook het draaiplateau is gemaakt van een dikke plaat aluminium gecombineerd met bmc.

Audio TV Centrum in Eindhoven is exclusief dealer van de twee draaitafels en heeft de modellen vanaf deze week speelklaar opgesteld staan. De prijzen liggen op 16.000 euro voor de SL-1000R (exclusief element) en op 9.000 euro voor de SP-10R, die zonder arm wordt geleverd. Nu te beluisteren bij Audio TV Centrum.


EDITORS' CHOICE