NIEUWSTeac

Teac W-1200: nieuw dubbel cassettedeck met usb-poort

Het Japanse Teac en moederbedrijf Tascam hebben een lange geschiedenis van fijnmechanica in de audiowereld. De spoelenrecorders en cassettedecks van beide bedrijven hoorden altijd bij de bovenkant van de markt. Teac heeft onlangs de W-1200 aangekondigd, een dubbel cassettedeck maar dan wel één die voorzien is van een usb-poort. Bijzonder is het feit dat de W-1200 is staat is om één bron tegelijkertijd naar twee identieke cassettebandjes te kopiëren.

Teac W-1200: terugkeer van het cassettebandje?

Na de introductie van de cd en de introductie van cd-spelers in auto’s en gettoblasters, ging het snel bergafwaarts met het marktaandeel van het cassettebandje. Cassettebandjes zijn nooit helemaal verdwenen en nieuwe lege cassettebandjes zijn nog gewoon te koop, hoewel er veel minder keus is voor de consument. Als het gaat om nieuwe cassettedecks is de keus nog verder ineen geschrompeld. Nakamichi, de Rolls Royce onder de cassettedecks, is reeds lang geleden gestopt met de bouw van cassettedecks. Teac had zijn productie vrijwel volledig teruggeschroefd maar omdat analoge dragers weer hip zijn, lijkt het cassettebandje ook weer terug te keren.

Teac heeft ongeveer een jaar geleden de AD-850 uitgebracht, een cassettedeck en cd-speler in één kast voorzien van een usb-aansluiting. Teac heeft nu de W-1200 aangekondigd, een cassettedeck voorzien van twee loopwerken, een zogenaamd dubbel cassettedeck dus. De W-1200 is ook voorzien van een usb-aansluiting zodat cassettes kunnen worden gedigitaliseerd in een 16-bit / 48 kHz bestandsformaat. Teac wil naar eigen zeggen zowel oude als nieuwe klanten aanspreken met de W-1200. O ja, de W-1200 heeft Dolby B ruisonderdrukking, maar wel alleen voor afspelen. Fans van karaoke kunnen desgewenst hun microfoon aansluiten en het microfoonsignaal is regelbaar.

De vroegere dubbel cassettedecks hadden doorgaans maar één loopwerk dat kon opnemen. De twee loopwerken van de W-1200 kunnen echter allebei opnemen. De gebruiker heeft de mogelijkheid om twee cassettes tegelijkertijd vanuit één bron vol te spelen. Dat kan handig zijn om bijvoorbeeld snel cassettebandjes te vermenigvuldigen voor familie, vrienden of kennissen.

De W-1200 kan zich niet meten met de vroegere topdecks van Teac. Wie echter een nieuw cassettedeck nodig heeft kan wellicht even vooruit met de W-1200. Als het marktaandeel van cassettebandjes nog wat hoger zou worden, is het misschien ook wel weer interessant om hoogwaardige cassettedecks te gaan bouwen. De tijd zal het leren.

Teac W-1200: prijs en leveringsinformatie

De W-1200 is leverbaar in zilverkleurige of zwarte uitvoering en wisselt voor 449 euro van eigenaar.


 

 

 

 

 EDITORS' CHOICE