Cary Audio introduceert de SLI-100, een geïntegreerde buizenversterker

Het Amerikaanse Cary Audio heeft een nieuwe geïntegreerde buizenversterker uitgebracht genaamd SLI-100. De nieuwe SLI-100 kan 100 Watt per kanaal leveren en werkt in klasse AB. Een tweetal buizen per kanaal van het type KT150 werken in een push-pull opstelling. Binnen zijn vermogensbereik toont de SLI-100 de alle karakteristieken van een echte "high-end" versterker, aldus Cary Audio. 

Cary Audio SLI-100: nieuwe versterker met klassieke eigenschappen

Al twintig jaar is de SLI-80 van het in de VS in de plaats Chapel Hill gevestigde en in 1989 opgerichte Cary Audio een klassieker en een legende. De SLI-80 heeft al deze jaren goed gepresteerd vanwege zijn prijs/prestatie-verhouding, tot en met vandaag. Net als de Porsche 911 heeft de SLI-80 in de loop der jaren veel varianten gehad, en een aantal verbeteringen onder de motorkap ondergaan, maar aan het kernontwerp en de prestaties is nooit iets gewijzigd.

Onlangs kon Cary Auidio het heugelijke feit mededelen dat eer wordt betoond aan het verleden door het "SLI"-brein te behouden maar toch een nieuwe versterker uit te brengen. Dat is dus de SLI100 geworden. Als de SLI-80 en de SLI-100 naast elkaar worden geplaatst, dan zijn bij wijze van spreke de wortels van de SLI-100 zichtbaar in de SLI-80. Dit geldt voor de uitgangstransformatoren en de bijgewerkte bedieningselementen op het frontpaneel . De SLI-100 is nieuw maar ziet er tegelijkertijd bekend uit.

Cary Audio SLI-100: aansluitingen en techniek

De SLI-100 is een dual-mono ontwerp en maakt gebruik van de KT150-buis in zijn circuit voor 100 Watt push-pull ultra-lineaire kracht per kanaal. De SLI-100 heeft vier cinch-lijningangen en een hoofdtelefoonaansluiting. Het hoofdtelefooncircuit is anders dan gebruikelijk want een hoofdtelefoon krijgt een puur muzikaal signaal rechtstreeks van de uitgangstransformatoren van de versterker, gebruikmakend dus van de volledige geluidskwaliteit van de SLI-100-buiscircuits.

Volgens Cary Audio biedt de SLI-100 een ongelofelijke transparantie en resolutie en komen alle muzikale details tot hun recht.

Cary Audio SLI-100: prijs en leveringsinformatie

De SLI-100 wordt standaard geleverd met een verwijderbare kooiafdekking en heeft in de VS een adviesprijs van net geen 6.000 dollar. We weten nog hoeveel de SLI-100 in Nederland zal kosten, maar een belangstellende moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, importheffingen en het lokale BTW-tarief. 

MERK

EDITORS' CHOICE