NIEUWSBose

Bose SoundWear Companion: luidsprekers voor om je nek

De Amerikaanse luidsprekerbouwer Bose, die ook hoofdtelefoons bouwt, heeft de SoundWear Companion uitgebracht, een nekband die op de schouders ligt met daarin luidsprekers verwerkt. De SoundWear Companion levert geluid om te dragen, maar op een wezenlijk andere manier dan een hoofdtelefoon. Handig voor thuis, maar niet voor in de trein.

Bose SoundWear Companion: hands free, ears free

“Je wilt je muziek natuurlijk altijd bij je hebben. Maar je wilt niet altijd een hoofdtelefoon opzetten en je omgeving buitensluiten. Dat hoeft ook niet. De nieuwe SoundWear Companion speaker is voor jou gemaakt. Deze wearable speaker biedt het beste van twee werelden omdat je maximaal van je muziek geniet zonder je omgeving buiten te sluiten of te storen. Hij ligt comfortabel op de schouders en geeft je vol en helder geluid dat tegelijkertijd voor anderen wordt geminimaliseerd. Dankzij de befaamde waveguidetechnologie hoef je je over de prestaties geen zorgen te maken,” aldus het Amerikaanse Bose.

Bose benadrukt niet alleen aandacht te hebben besteed aan het uiterlijk van de nieuwe SoundWear Companion. Elk onderdeel van de speaker is met zorg ontworpen voor een betere geluidskwaliteit. Twee waveguides van 28 centimeter zorgen voor een vol en rijk geluid. “Doe hem om. Loop rond. Neem een gesprek aan of stel Siri een vraag. Met deze speaker ben je niet gebonden aan je apparaten en hou je contact met je omgeving,” voegt Bose er aan toe.

De technologie die voor zo veel bas zorgt, buigt mee met de nekband. Bose heeft ook speciale materialen gebruikt, zoals buigbaar, vorm behoudend metaaldraad omsloten door silicone die ook in de gezondheidszorg wordt gebruikt en precies zover gebogen kan worden dat de nekband goed over de schouders blijft liggen. Volgens Bose is hij is zo comfortabel dat de gebruiker na een dag dragen bijna vergeet dat hij of zij hem om heeft.

De speaker is niet het enige waar Bose naar eigen zeggen obsessief aan heeft gewerkt. De speciaal ontworpen hoezen zijn akoestisch transparant, dus niets zit het geluid in de weg. Bovendien zijn ze niet statisch, dus haar en kleding blijven niet plakken. De hoezen zijn in vier richtingen rekbaar en passen precies om de speaker. Een zwarte hoes wordt standaard meegeleverd. De andere beschikbare kleuren zijn Heather gray, Midnight blue en Dark plum.

De accu heeft een capaciteit voor circa 12 uur muziekplezier. Met 15 minuten opladen kan tot drie uur geluisterd worden. De SoundWear Companion is zweet- en weerbestendig. Muzieksignaal komt binnen via bluetooth. Confiureren en instellen gaat met de Bose Connect app.

We weten nog niet hoe deze “luidsprekers voor om je nek” klinken. Ze zullen in sommige gevallen een hoofdtelefoon kunnen vervangen, maar we denken dat medereizigers het niet op prijs stellen als de gebruiker met zijn spelende SoundWear Companion in de trein of het vliegtuig gaat zitten.

Bose SoundWear Companion: prijs en leveringsinformatie

De SoundWear Companion is te koop voor net geen 300 euro, inclusief zwarte hoes. De drie andere kleuren hoezen kosten net geen 30 euro per stuk.


EDITORS' CHOICE