Totem Signature One: jubileummodel vanwege dertigste verjaardag

Het trio voor de dertigste verjaardag van de Canadese luidsprekerbouwer Totem Acoustic is voltooid. Naast de Totem Sky Tower en de Totem Tribe Tower presenteerde Totem Acoustic voor het eerst op de High End 2018 in München de nieuwe Totem Signature One en daarmee het derde luidsprekersysteem dat de Canadezen ontwikkelden ter gelegenheid van hun 30-jarig jubileum. 

Totem Signature One: monitorluidspreker gebouwd na dertig jaar ervaring

De naam Signature One die de Canadese luidsprekerbouwer Totem Acoustic heeft gegeven aan zijn derde jubileurmmodel vanwege de dertigste verjaardag, roept associaties op met de allereerste luidspreker van het bedrijf, de Totem Model 1. Volgens Totem is de nieuwe Signature One niet vergelijkbaar met de Model 1 en is er ook geen sprake van een comeback. De Signature One is een geavanceerde studiomonitor en is weliswaar gecreëerd in de geest van de Model 1 maar de Signature One is een nieuwe luidspreker. De nieuwe Signature One wordt ondersteund door dertig jaar ontwikkeling en ervaring en dat is een wezenlijk verschil, aldus Totem.

De nieuwe Totem Signature One is een bijzonder compact luidsprekersysteem en is niet meer dan 19,5 cm breed, 35 cm hoog en 27 cm diep. Plaatsing zou dan ook nauwelijks een uitdaging moeten zijn. Volgens Totem presteert de Signature One het best als hij tussen de 30 en 90 cm van een muur wordt geplaatst met een afstand van minstens 1,2 meter en maximaal drie meter tussen de luidsprekers.

De Signature One is een tweeweg systeem met een woofer die een driver heeft met een diameter van 6,5 inch en een 3-inch spoel. Daarbij vertrouwt Totem op een ontwikkeling die al in het model Forest is gebruikt door de conus te versterker met een mineraalvezel. De dome-tweeter heeft een diameter van 25 millimeter met een gesloten constructie. De Signature One is een basreflex systeem  met de baspoort aan de achterkant. Een uitgebreide demping van de behuizing door middel van borosilicaat draagt aanzienlijk bij aan het feit dat de “kleine” Canadezen optimale resultaten leveren.

Het frequentiebereik van de Signature One loopt van 45 Hz tot 22 kHz. De cross-over wordt geregeld door een tweede orde filter en ligt op een frequentie van 2,5 kHz. Hier zijn slechts zoveel componenten als absoluut noodzakelijk voor gebruikt, die ook strikt geselecteerd en met de hand zijn gemonteerd/gesoldeerd, aldus Totem.

Totem geeft een impedantie op van acht Ohm en een gevoeligheid van 87,5 dB. Totem adviseert het gebruik van een versterker met een vermogen tussen de 50 en 200 Watt. De Signature One heeft bi-wire-capable vergulde WBT-terminals, waarbij het paneel zelf van aluminium is. De interne bedrading bestaat uit met zilver gecoate OFC-kabels.

Totem Signature One: prijs en leveringsinformatie

De Signature One is leverbaar in witte, zwarte en kersenhouten uitvoering. Een paartje gaat voor 3.600 euro over de toonbank.

 

 

 

 

 


MERK

EDITORS' CHOICE