NIEUWSTriangle

Triangle kondigt nieuwe Sensa-productlijn van actieve luidsprekers aan

De Franse luidsprekerbouwer Triangle heeft op de Sound Days die in mei plaatsvond in Parijs, zijn nieuwe Sensa-productlijn van actieve luidsprekers:onthuld. De Sensa-productlijn profiteert  van onderzoek en ervaring die zijn opgedaan bij de ontwikkeling en bouw van de Elara-productlijn. De Sensa-productlijn heeft twee leden, de SN01A en de SN03A, die per direct verkrijgbaar zouden moeten zijn.

Triangle Sensa: actieve monitor-luidsprekers

Het Franse Triangle is geen beginner in het actieve luidsprekersegment. De Sensa-luidsprekers zijn min of meer afgeleid van de actieve Elara-productlijn met het doel deze technologie aan te bieden voor betaalbare prijzen.

Het doel van Triangle is eenvoudig: het plezier van geluid in stereo herontdekken. Twee luidsprekers die op de juiste manier zijn geplaatst en op voldoende afstand van elkaar zijn geplaatst, geven een echt effect van diepte bij het luisteren, met een meeslepend gevoel en talrijke details. Triangle moderniseert dus zijn historische knowhow met behoud van de traditionele opstelling met twee luidsprekers, die zij als fundamenteel beschouwen om een goede geluidskwaliteit weer te geven.

De Sensa-luidsprekers zijn uitgerust met een klasse D-versterker van 2 x 40 watt voor de SN01A en 2 x 50 watt voor de SN03A. Deze versterker is krachtig en efficiënt. Iedere set Sensa’s bevat:

  • Een bluetooth aptX-ontvanger (16bit / 44,1kHz) voor telefoons en tablets.
  • Een phono-voorversterker om rechtstreeks een draaitafel aan te sluiten op de luidsprekers.
  • Een optische ingang voor het weergeven van geluid van een televisie, een computer of andere digitale speler.
  • Een 3,5 millimeter jackplug en een cinch-ingang

De versterker heeft een cinch-uitgang waarmee een subwoofer kan worden aangesloten of meerdere paren luidsprekers tegelijkertijd in kunnen worden ingeschakeld.

Vanuit een akoestisch oogpunt maakt TRIANGLE gebruik van zijn ervaring om het maximale uit de drivers te halen, ondanks de beperkingen van de grootte en de relatief lage kosten van de luidsprekers. De Sensa-productlijn maakt gebruik van een tweeweg basreflex-configuratie met een baspoort aan de achterkant. Ze hebben allebei een 25 millimeter zijden dome-tweeter, met een midrange / bass-driver van 10 centimeter voor de SN01A en 13 centimeter voor SN03A.

De luidsprekers worden geleverd met een cinch-kabel, een 3,5 millimeter jackplugkabel en een afstandsbediening waarmee het volume, de bronnen en de stand-bymodus van het product kunnen worden aangepast. Het is ook mogelijk om de respons van de luidspreker in de lage frequenties en de hoge tonen aan te passen. Met een reset-functie kunnen de initiële instellingen indien nodig worden teruggezet.

Triangle Sensa: prijzen en beschikbaarheid

De Sensa-luidsprekers zijn beschikbaar vanaf 4 juni 2018. Elk model is verkrijgbaar in zwart of wit tegen een prijs van 349 euro per paar voor de SN01A en 399 euro per paar voor de SN03A.

MERK

EDITORS' CHOICE