NIEUWSiFi

iFi Pro iDSD DA-converter: vlaggenschip met upsampling naar DSD1024

De iFi Pro iDSD van het Engelse iFi is al lang geleden aangekondigd, maar hij gaat er nu echt aankomen, al moeten we er helaas nog wel even op wachten. Het nieuwe vlaggenschip moest vlak voor de introductie nog enkele wijzigingen ondergaan, maar inmiddels zou hij bijna gereed zijn voor levering.  De nieuwste techniek wordt gecombineerd met een buizenvoortrapje.

iFi Pro iDSD: DA-converter met moderne techniek en een buizenvoortrapje

Het topmodel van het Engelse iFi zou rond deze tijd beschikbaar komen, maar na de introductie op een aantal beurzen is gebleken dat er behoefte bestond om het toestel uit te rusten met een 4,4 millimeter pentaconn aansluiting. Dat vroeg wat werk aan de ontwerpkant. De verwachting is dat de Pro iDSD eind juni met deze update uitkomt.

De iFi Pro iDSD is de overtreffende trap van alle iFi DA-converters en hoofdtelefoonversterkers, en hij zit ook nog eens barstensvol functionaliteit. Welbeschouwd is het een DA-converter, hoofdtelefoonversterker en (buizen)voorversterker in één apparaat, aangevuld met maatregelen voor schone stroom en jitter-bestrijding die verder gaan dan iFi ooit gegaan is. De DA-converter zelf is gebaseerd op een combinatie van conventionele converterchips en een programmeerbare FPGA (Field Programmable Field Array) die alle binnenkomende signalen upsampled naar een duizelingwekkende DSD1024 resolutie.

Alle ingangen zijn galvanisch gescheiden en de usb-ingang heeft zelfs een eigen stroomvoorziening. De voeding van de Pro iDSD is een nieuwe en zeer hoogwaardige lineaire iPower die speciaal voor de Pro iDSD is ontwikkeld. De gebruiker heeft de keuze uit single-ended en meerdere gebalanceerde hoofdtelefoonuitgangen (inclusief 4,4 millimeter), en single-ended of gebalanceerde lijnuitgangen met een vaste of variabele output.

De gebruiker kan kiezen uit een solide state, tube en tube+ audio circuit. De geplaatste buis is van het type General Electric 5670. Daarnaast kan de Pro iDSD worden gebruikt als DLNA-streamer en zit er een Airplay ontvanger in om vanaf Apple devices te streamen. De iDSD Pro is MQA-compatible.

De Pro iDSD kan PCM tot 768 kHz verwerken en DSD tot DSD1024, via de usb-ingang. De ruisvloer ligt op circa -119 dB. De gebruiker kan kiezen uit verschillende filterinstellingen.

iFi Pro iDSD: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting zal de iFi Pro iDSD tegen het einde van deze maand in de winkel liggen voor een prijs van 2.749 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE