NIEUWS

Symbol Audio: moderne spullen met vintage uiterlijk

Het Amerikaans Symbol Audio bouwt platenspelers die vooral makkelijk zijn in gebruik. Versterker en luidsprekers zijn al ingebouwd en de gebruiker hoeft zijn hoofd niet te breken over allerlei afstellingsuitdagingen. Symbol lijkt vooral een assemblagebedrijf. Techniek en onderdelen worden bijvoorbeeld ingekocht bij het Britse Rega of het Oostenrijkse Pro-Ject.

Symbol Audio: Modern Record Player, alles-in-één systeem

De Modern Record Player van het Amerikaanse Symbol Audio is een eersteklas audiofiele kwaliteitsplatenspeler met uitbreidbare draadloze mogelijkheden. De Moderne Record Player is de perfecte opstelling voor actuele muziekcollecties die een traditionele platenspeler combineren met de nieuwste streamingtechnologie in één pakket, aldus Symbol Audio.

Ontworpen en gebouwd met dezelfde onberispelijke aandacht voor kwaliteitsvakmanschap dat het kenmerk is van het Symbol-merk, herdefinieert de moderne platenspeler high-fidelity vinylweergave op een tafelbladschaal. In combinatie met de speciaal ontworpen standaard voegt de moderne platenspeler een sculpturaal element toe aan elke kamer, vervolgt Symbol Audio.

Symbol heeft de hulp ingeroepen van speaker designer Morel om speciale custom luidsprekers te maken, die perfect passen in het frame van de Modern Record Player. Een verborgen intern compartiment met ingebouwde stroomvoorziening zorgt ervoor dat kleine draadloze componenten zoals een Sonos Connect of Airport Express kunnen worden geïntegreerd, uit het zicht, zonder dat er extra kabels zichtbaar zijn.

Symbol lijkt te mikken op de klant die een alles-in-één oplossing zonder poespas wil. Naar verwachting zal de Modern Record Player leverbaar zijn vanaf september 2018 voor een prijs van 1.650 dollar. De koper kan kiezen uit een zwarte of witte uitvoering en eventueel kan een optionele stand worden meegeleverd.

Symbol Audio: Modern Record Console, audiomeubel met platenspeler en buizenversterker

Het vlaggenschip van de Symbol-audiolijn, de Modern Record Console, is een eerbetoon aan alles-in-één consoles uit de jaren vijftig van de vorige eeuw, waarvan Symbol denkt dat die weer zijn teruggekomen. Elke kast is individueel vervaardigd van massief Amerikaans notenhout. De sculpturale metalen voet is gemaakt van roestvrij staalplaat en met de hand afgewerkt. Als meubelstuk zal het MRC ongetwijfeld een brandpunt van elk interieur worden.

Het ontwerp en de uitvoering zijn slechts de helft van het verhaal. Til het deksel op en onthul de met de hand gebouwde buizenversterker en draaitafel in gepatineerde roestvrijstalen platen en begin een unieke muziekconsole te ontdekken die traditionele "old school" -elektronica integreert met moderne draadloze mogelijkheden.

De elektronica is speciaal ontworpen en gebouwd voor Symbol Audio door ervaren geluidstechnici en omvat een met de hand bedrade buizenversterker die een warm zuiver signaal afgeeft aan de twee 6,5-inch full range luidsprekers. Weggestoken uit het zicht in de stalen voet is een tweede speciale versterker en subwoofer ontworpen om de lage frequentie uit te breiden en het geluid rijker te maken.

De ingebouwde draaitafel heeft een toonarm van carbonvezel, uitgerust met een Sumiko Blue Point # 2-cartridge. Voor het gemak van het streamen van digitale muziek schakel je gewoon de selector van de draaitafel naar wifi en stream je van elke digitale bron via de ingebouwde draadloze router en bedien je muziekselecties van je iPhone, iPod, iPad of computer. Het is echt het beste van beide werelden, allemaal naadloos ontworpen in een op maat gemaakt stuk fijn meubilair, aldus Symbol Audio. Volgens de website van Symbol is het loopwerk afkomstig van het Oostenrijkse Pro-ject.

Voor het overige doet Symbol nog een beetje geheimzinnig over de Moderne Record Console. Prijs en leveringsinformatie hebben wij vooralsnog niet kunnen vinden op de website van Symbol Audio.

Meer weten? Kijk dan op de website van Symbol Audio.


EDITORS' CHOICE