(Gesponsord artikel)NIEUWSTeufel

The Devil made me do it - WK 2018 met Teufel

Dankzij grote internationale evenementen zoals Wimbledon en de Tour de France is iedere zomer een sportzomer, maar de ‘even’ jaren doen daar altijd een schepje bovenop - met een EK, WK of de Olympische Spelen. Vanaf half juni mogen we ons weer opmaken voor een volle maand voetbal. En daar hoort behalve een groot en scherp beeldscherm ook het beste geluid bij, vindt Teufel.

Sportzomer 2018

Het WK in Brazilië in 2014 was nog een testcase voor 3D en 4K, maar de Franse televisie heeft inmiddels gemeld dat Roland Garros zelfs in volledig 8K geregistreerd zal worden - 4 jaar verder is 4K verder, nietwaar? Het Berlijnse Teufel heeft besloten dat er naast al dat visuele spektakel ook aandacht moet zijn voor de geluidskwaliteit en voorziet in vele oplossingen om die platte speakertjes uit je evenzo platte beeldscherm een flinke boost te geven.

Dat je daar geen woonkamer vol luidsprekers voor nodig hebt, bewijzen de subtielere Cinebar en Cinebase-oplossingen - maar uiteraard kun je ook bij de Duitsers terecht als je wél wat meer volume kwijt wil. Wij kunnen ze geen ongelijk geven. Hoe kun je je beter op het WK voorbereiden dan met een stevige dosis audiogeweld uit het land van de regerend kampioen? Een rondje langs de velden!

Subtiel maar stevig 

Het is een veel gehoorde klacht: het beeld van je nieuwe tv is bijzonder, maar bij de ingebouwde luidsprekers had de fabrikant zijn superlatieven wel weg mogen laten. Gelukkig is er al jaren een interessante markt voor soundbars, sounddecks en soundbases om dat euvel te verhelpen. Een markt waar Teufel al sinds het begin een kraampje heeft staan. Na populaire introducties als de Cinebar 52 THX - destijds de eerste met een THX-licentie - en de Cinebar Duett is er nu bijvoorbeeld ook een model dat simpelweg Teufel Soundbar Streaming heet. De toevoeging ‘Streaming’ betekent dat de Duitsers - je raadt het al - draadloze opties hebben toegevoegd om direct muziek vanaf je smartphone of tablet te spelen. De slanke en woonkamervriendelijke verschijning produceert een helder en ruimtelijk geluid dankzij speakers die zowel aan de voor- als zijkant zijn ingebouwd. Voor de punch onderin zorgt de meegeleverde subwoofer.

Het actieve model beschikt over een 200Watt Klasse-D versterker en is bovendien voorzien van wireless slimmigheden om de bekende kabelwirwar te beperken. Kers op de taart: de Teufel Soundbar voorziet in zijn tv-modus in de ‘Wellenfeld’-technologie van het merk, vier verschillende geluidsmodi om naar smaak tussen te switchen. Tussen die opties vind je ook de Arenamodus, ideaal voor sportevenementen. Nu nog hopen dat Rusland niet met een eigen variant van de vuvuzela uitpakt de komende maand.

Klein maar fijn

Toch een stapje compacter? Kies dan voor de Cinebar One, Teufel’s kleinste soundbar, waarmee je al voor 250 euro een fraaie speaker op je tv-meubel legt. Dankzij Bluetooth 4.0 met aptX eveneens geschikt als streaming-speaker, en voor honderd euro extra upgrade je naar de Cinebar One+ en vind je in je pakket uit Berlijn ook een sub. In het verlengde van de soundbars en soundbases vinden we in het assortiment van Teufel trouwens net zo goed volwaardige surroundsets (lees: 5.1) in een formaat waar je eveneens niet direct een verhuisdienst voor hoeft in te schakelen. Het vlaggenschip van deze subcategorie is de Consono-serie, beschikbaar in diverse soorten, maten en samenstellingen. Solide 2-kanaals satellietspeakers die je samen met dezelfde flexibele downfire subwoofer als de Cinebar One+ direct aan een bestaande receiver of andere home entertainment-hub hangt – inclusief HDMI, 2,5 meter subwooferkabel en een half voetbalveld aan luidsprekerkabels. En wil je behalve de speakers ook een compacte av-receiver in dezelfde levering vinden, dan is er bijvoorbeeld bij de Consono 35 Complete ook het CoreStation. Speelklaar voor iedereen die slechts een tv heeft staan.

Ferme jongens, stoere knapen

Teufel is zo’n merk dat er goed in geslaagd is grote, potentieel zeer lompe vloerstaanders toch een prettig stukje stijl mee te geven. Zo zijn we al lang favoriet van de Ultima 40 Mk2-modellen, die behalve voor de prijs-kwaliteitverhouding ook een duim voor het design verdienen. Dat lijkt Teufel maar al te goed door te hebben, want deze bestsellers zijn er nu ook in een 5.1 surroundset. Je voorkanalen hoéven tenslotte geen kleine satellietspeakertjes te zijn… Deze ruim een meter hoge vloerstaanders zijn bovendien 3-wegsystemen en kunnen dus op zichzelf al aardig wat audiogeweld aan. Boven de twee 165mm bass drivers vind je een kevlar midrange in een aparte luidsprekerkast, terwijl een 25mm in het hoog voorziet. De volledige Ultima-familie bestaat uit twee 40’s voor, twee 20’s achter, de 40 C center en de actieve T10 subwoofer.

Actief alternatief

Over actief gesproken: de naar eigen zeggen best verkochte vloerstaander in Duitsland komt tegenwoordig ook uitgerust met een eigen motor: een geïntegreerde Klasse-D versterker. Deze Ultima Active 40 is dan misschien wat meer ingericht op home cinema dan op muziek, toch bieden deze speakers een goed geheel. Dat is mooi, want dankzij Bluetooth 4.0 (aptX) streamen ze erg vriendelijk. Sowieso krijg je voor het prijskaartje aardig wat: twee volwassen vloerstaanders met een goede bouwkwaliteit, een aangepast versterkingsgedeelte én alle aansluitingen die nodig zijn in een typische woonkamer. Inclusief een HDMI-ingang, wat toch niet bepaald standaard is in deze categorie apparatuur. En eigenlijk is een flinke stereospeaker links en rechts van je tv ook een solide oplossing, toch?

TEUFEL SOUNDBAR STREAMING
www.teufelaudio.nl/teufel-streaming-sale

TEUFEL CINEBAR ONE EN ONE+
www.teufelaudio.nl/two-for-all

TEUFEL CONSONO 35 COMPLETE 5.1 INCLUSIEF RECEIVER
www.teufelaudio.nl/home-cinema/consono-serie

TEUFEL ULTIMA 40 SURROUND 5.1
www.teufelaudio.nl/home-cinema/ultima-serie

TEUFEL ULTIMA 40 ACTIVE STEREO
www.teufelaudio.nl/stereo

ACTUELE PRIJZEN & WK-SALE
Teufel biedt doorlopend kortingen en acties: kijk daarom voor actuele prijzen op de productpagina en ga naar www.teufelaudio.nl/wk-sale voor de speciale WK-aanbiedingen.

MERK

EDITORS' CHOICE