NIEUWSHegel

Hegel voegt ondersteuning van Spotify Connect toe aan H190

Het Noorse Hegel heeft de ondersteuning van Spotify Connect toegevoegd aan de H190, een geïntegreerde versterker met DA-converter en streamingfuncties. De H190 is al een paar maanden op de markt, maar wie reeds een H190 heeft gekocht kan zelf de nieuwe firmware downloaden en installeren. De nieuwe firmware voegt niet alleen Spotify Connect toe, maar repareert meteen een paar bestaande onvolkomenheden.

Hegel H190: vanaf nu officieel voorzien van Spotify Connect

De H190 is een geïntegreerde versterker van het Noorse audiobedrijf Hegel die eind 2017 op de markt is gekomen. Het apparaat kan 2 x 150 Watt aan acht Ohm leveren of 2 x 250 Watt aan vier Ohm. De H190 heeft niet alleen analoge ingangen. Hegel heeft ook een vijftal digitale ingangen gemonteerd. Met een dempingsfactor van 4.000 kan de H190 zo ongeveer iedere luidspreker in het gareel houden.

Halverwege januari 2018 hebben wij een recensie over de H190 gepubliceerd. Onze redacteur kwam tot de conclusie dat de H190 minimalistisch en strak maar ook veelzijdig is en heel dicht bij het ideaal van een transparante en krachtige versterker staat. “Het is echte high-end en tegelijkertijd ook geschikt voor het ‘echte’ leven, dankzij streamingopties als Spotify Connect”, aldus onze recensent.

Naar nu blijkt was de aanwezigheid van Spotify Connect een “foutje”: er had helemaal geen Spotify Connect op mogen staan. Hegel had enkele H190’s voorzien van test-firmware en kennelijk was één van deze toestellen per ongeluk op onze redactie terecht gekomen.

Hegel heeft onlangs laten weten dat de H190 sinds kort officieel Spotify Connect ondersteunt en reeds geleverde toestellen zouden eenvoudig bijgewerkt moeten kunnen worden. De nieuwe firmware voegt niet alleen Spotify Connect toe maar geeft ook een betere ondersteuning van de MConnect app en van het UPnP-protocol. Hegel’s H190 is nu dus officieel geschikt voor het ‘echte leven’.

Meer weten? Kijk op de website van Hegel.

MERK

EDITORS' CHOICE