NIEUWS

Genuin Audio Neo: actieve drieweg luidspreker met 32-bit DSP

Het Duitse audiobedrijf Genuin Audio heeft een nieuwe luidspreker genaamd Neo getoond op de afgelopen High End audiobeurs in München. De nieuwe Neo is een actieve drieweg luidspreker voorzien van 32-bit DSP. Door het gebruik van DSP vervalt het cross-over filter en wordt een optimaal tijd- en fasegedrag bereikt. Vanaf juli zouden de Neo’s verkrijgbaar moeten zijn.

Genuin Audio Neo: actieve drieweg luidspreker met DSP en 1.000 Watt aan boord

Het in de Duitse plaats Cottbus gevestigde Genuin Audio heeft een nieuwe luidspreker ontwikkeld genaamd Neo. Volgens Genuin Audio heeft Neo actieve technologie gecombineerd met een zeer complexe 32-bit digitale signaalverwerking (DSP). Door het gebruik van DSP vervalt het cross-over filter en wordt tevens gezorgd voor optimaal tijd- en fasegedrag.

De middentonen en hoge tonen worden weergegeven door een enkele coaxiaal geconstrueerde tijdcoherente luidsprekereenheid. De unit is in diffractie geoptimaliseerd in een frontpaneel met een driedimensionale randgeometrie. De 16,5 centimeter coaxiale midden en hoogdriver wordt aangevuld door een dertig centimeter grote woofer, die de tonen onder de 180 Hz verwerkt en waarvan de frequentierespons reikt tot een diepte van 27 Hz (-6 dB).

De geïntegreerde vierkanaals eindversterker maakt gebruik van een krachtige voeding om een totaal vermogen van 1.000 Watt aan het systeem te leveren. Dankzij de analoge en digitale ingangen kan de luidspreker worden geïntegreerd in verschillende gebruiksscenario's.

De Neo is absoluut neutraal in frequentiegedrag, aldus Genuin Audio. Om in elke luisterruimte een perfect geluid te krijgen, biedt de besturingssoftware van de luidspreker extra complexe mogelijkheden voor correctie van de weergave  afhankelijk van de ruimte. De geoptimaliseerde digitale besturing van de twee drivers uit de professionele sector, de perfect aangepaste voeding via vier versterkerkanalen en de mogelijkheid om zich aan te passen aan ruimtelijke omstandigheden leiden tot een niveau dat niet meer kan worden bereikt met traditionele methoden van luidsprekerconstructie. Hier heeft absoluut een generatiewisseling plaatsgevonden, aldus wederom Genuin Audio.

Genuin Audio Neo: prijs en leveringsinformatie

De Genuin Audio Neo is vanaf juli 2018 rechtstreeks via Genuin Audio beschikbaar voor een prijs van 17.500 euro per paar.


EDITORS' CHOICE