NIEUWSWilson Audio

Wilson Audio TuneTot: high end desktop luidspreker

De Amerikaanse luidsprekerbouwer Wilson Audio heeft de TuneTot uitgebracht. De TuneTot is de kleinste en meest betaalbare luidspreker van het merk. Gezien het formaat is de TuneTot bestemd voor gebruik bij een computer op een bureau. “Betaalbaar” is overigens een relatief begrip, want de koper moet 12.690 euro afrekenen voor een setje zonder extra opties. Leuke upgrade voor wie genoeg heeft van zijn standaard Logitech-speakertjes. 

Wilson Audio TuneTot: high end voor op je bureau

Het geluid van een laptop is voor een paar tientjes te verbeteren door er een setje luidsprekers van bijvoorbeeld Logitech of Trust naast te zetten. Wie daar zijn neus voor ophaalt, kan voor een paar honderd euro een setje luidsprekers van bijvoorbeeld Audioengine, Edifier, Kef of een ander merk op zijn bureau zetten. Voor wie dat ook niet goed genoeg is en voor wie geld geen rol speelt, is er nu de TuneTot van het Amerikaanse Wilson Audio. Menig setje vloerstaanders kost minder dan de nieuwe TuneTot. Het kost een paar centen maar dan heb je ook wat.

De TuneTot is de kleinste luidspreker van Wilson Audio en is volgens het bedrijf bedoeld voor plaatsing op een bureau of op een boekenplank in de slaapkamer. De luidsprekers gebruiken kast- en drivertechnologie afgeleid van Wilson's Alexx en Sabrina vloerstaanders en hebben ook een speciaal spikeontwerp. Een van de paren spikes op elke luidspreker is volledig instelbaar. Dit betekent dat de hoek van de luidsprekers kan worden aangepast aan de luisterpositie.

Ter vermijding van ongewenst trillingen kunnen de TuneTots via de spikes op een optionele Isolation Base worden gemonteerd, een tussenplatform dat tussen de Tune Tots wordt geplaatst en het oppervlak waarop ze zijn neergezet. Het frequentiebereik loopt van 65 Hz tot 23 kHz (+/- 3 dB). De gevoeligheid is 86 dB en Wilson Audio adviseert een versterker van ten minste 25 Watt.

Wilson wilde een kleine en flexibele luidspreker maken en dat komt ook terug in de hoeveelheid uitvoeringen. De Tune Tots zijn verkrijgbaar in de kleuren quartz, ivory, crimson, carbon en teak, evenals zwart en transparant. De Isolation Base is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren en vier metalen keuzes. De stoffen roosters zijn ook verkrijgbaar in zes kleuren. Voor wie liever de roosters wil verwijderen, heeft Wilson een 'TuneTot-ring' ontworpen, die de bevestigingschroeven voor de woofer bedekt. Ook deze ring is in vier kleuren verkrijgbaar.

Wilson Audio Tune Tot: prijzen en leveringsinformatie

  • TuneTot:                 12.690 euro per paar, standaard kleuren
  • TuneTot Upgrade:  13.590 per paar, upgrade kleuren
  • Isolation Base:          3.000 euro per paar, optionele basis voor onder de TuneTot
  • Trim Ring:                    950 euro per paar, optionele sierring voor de mid/laag unit
  • Grills:                           450 euro per paar, optionele luidspreker grills

EDITORS' CHOICE