NIEUWSCanton

Canton lanceert nieuwe luidsprekers

De Duitse luidsprekerbouwer Canton heeft een viertal nieuwe luidsprekers aangekondigd. De Vento 3 Active, een tweeweg monitorluidspreker, en de Vento 9 Active, een vloerstander, zijn actieve modellen. De Reference 8K en de A55 zijn passief. In de loop van de zomer en het najaar zullen de luidsprekers op de markt komen.

Canton Vento 3 Active en Vento 9 Active: actieve luidsprekers

Monitorluidspreker Vento 3 Active en vloerstaander Vento 9 Active van het Duitse Canton werken volgens een master/slave-systeem. De master stuurt het signaal draadloos en digitaal met een frequentie van 48 kHz door naar de slave. Iedere luidspreker heeft zijn eigen versterkers aan boord. De master is voorzien van digitale ingangen, maar er is ook voorzien in een analoge XLR-ingang en een cinch-ingang. Ook kan verbinding met bluetooth worden gemaakt.

De Vento 3 Active heeft een keramische tweeter van 25 millimeter en een woofer/middentoner van titanium van 180 millimeter. Het frequentiebereik loopt van 27 Hz tot 40 kHz. De koper krijgt vijf jaar garantie.

De Vento 9 Active heeft ook een keramische tweeter van 25 millimeter en een middentoner met een conus van titanium met diameter van 180 millimeter. De lager tonen komen voor rekening van een tweetal woofers met een diameter van 200 millimeter, eveneens voorzien van een conus van titanium. De koper krijgt geen vijf maar twee jaar garantie.

Naar verwachting zullen de luidsprekers verkrijgbaar zijn vanaf augustus 2018. De Vento 3 Active zal voor 2.300 euro per set van eigenaar wisselen. De Vento 9 Active zal dat voor 4.400 euro per set doen.

Canton Reference 8K en A55: passieve luidsprekers

De Reference 8K is de goedkoopste vloerstaander van de Reference-productlijn, de duurste productlijn van Canton. De Reference 8K is voorzien van een tweetal woofers met een diameter van 160 millimeter en een middentoner van eveneens 160 millimeter. De conussen zijn gemaakt van een combinatie van keramiek en wolfraam. De conus van de tweeter is gemaakt van aluminiumoxide en heeft een diameter van 25 millimeter.

Het frequentiebereik loopt van 24 Hz tot 40 kHz. Cross-over frequenties liggen op 220 Hz en 3 kHz. De koper krijgt vijf jaar garantie.

De Reference 8K gaat straks voor 2.000 per stuk over de toonbank. We weten nog niet wanneer de nieuwe Reference 8K in de winkel zal staan.

Canton heeft ten slotte ook de A55 aangekondigd. De A55, een vloerstaander, zal alleen online te bestellen zijn. Naar verwachting zal hij in de loop van de herfst van 2018 te leveren zijn.

De conussen van de twee woofers en de middentoner van de A55 hebben een diameter van 180 millimeter en zijn gemaakt van een combinatie van aluminium, keramiek en wolfraam. De tweeter van 25 millimeter is gemaakt van keramiek en aluminiumoxide. Het resultaat is een frequentiebereik van 22 Hz tot 40 kHz.

De A55 zal straks voor een bedrag van 2.200 euro per stuk van eigenaar wisselen.

MERK

EDITORS' CHOICE