NIEUWSAVM

AVM Ovation AM 6.3: de eerste luidspreker van AVM

Het Duitse AVM heeft op de High End audiobeurs in München zijn eerste luidspreker genaamd Ovation AM 6.3 aan het publiek getoond. De nieuwe Ovation AM 6.3 is een 3,5-weg actieve vloerstaander met 1.750 Watt aan versterkervermogen aan boord. Naar verwachting zal de Ovation AM 6.3 in de herfst van 2018 in de winkel staan.

AVM Ovation AM 6.3: actieve luidspreker

De eerste luidspreker van het Duitse audiobedrijf AVM verenigt talrijke innovaties en combineert deze met bewezen versterkingstechnologieën, die al worden gebruikt in de versterkers van het bedrijf. De actieve 3,5-weg vloerstaande luidspreker heeft een speciaal ontworpen chassis. In de voet van de luidspreker bevinden zich krachtige versterkers met een totaal versterkervermogen van 1.750 Watt per luidspreker. Een ander hoogtepunt is de tweeter met precies berekende golfgeleiders voor een extra breed geluidsbeeld.

De speciaal ontwikkelde krachtige DSP maakt intelligente compensatie van de effecten van de luisterruimte mogelijk. Ondanks al deze uitgebreide rekenkundige bewerkingen blijft de algehele latentie van het systeem onder een sensationele 5 ms. In combinatie met AVM's alles-in-één systemen kan de AM 6.3 ook via een optionele draadloze verbinding worden bediend.

De constructie is relatief compact maar tegelijkertijd stevig en het resultaat is een extreem lage resonantie en stabiele luidsprekerbehuizing, die moeiteloos kan omgaan met enorme belastingen bij volumeniveaus boven 115 dB, aldus AVM. Zelfs bij lage volumes speelt de Ovation AM 6.3 volgens AVM beter dan een passief aangedreven systeem en verwent het de luisteraar met een rijke, gedetailleerde en aantrekkelijke dynamische weergave.

AVM Ovation AM 6.3: prijs en leveringsinformatie

In Duitsland is de Ovation AM 6.3 beschikbaar vanaf de herfst van 2018 voor een bedrag van 14.900 euro per paar.

EDITORS' CHOICE