NIEUWSAudiolab

Audiolab onthult 6000A, 6000CDT en M-DAC Nano op HEM 2018

Het Britse Audiolab heeft een drietal nieuwe apparaten onthuld op de High End audiobeurs in München. Het gaat om een tweetal producten in de nieuwe 6000-productlijn en om een kleine draagbare DA-converter genaamd M-Dac Nano. Naar verwachting zullen de producten dit najaar in de winkel liggen.

Audiolab 6000A: geïntegreerde versterker met digitale ingangen

De geheel nieuwe 6000-productlijn van het Britse Audiolab zit onder de bestaande 8000-productlijn die in 2015 werd geïntroduceerd. De 6000A, die naar verwachting 600 Britse ponden gaat kosten, is de meest betaalbare geïntegreerde versterker die Audiolab ooit heeft geproduceerd. De 6000A bevindt zich onder de 8300A. Hij maakt gebruik van klasse A/B-versterking en levert 50 Watt per kanaal. Een 32-bit DA-converter is ingebouwd  en krijgt naar keuze signaal uit twee coaxiale en twee optische ingangen.

De connectiviteit omvat ook drie lijnniveau-ingangen, een mm-ingang en aptX Bluetooth voor draadloos afspelen. De 6000A kan worden gebruikt als losse voor- of eindversterker.

Audiolab 6000CDT: cd-loopwerk passend bij de 6000A

Als aanvulling op de geïntegreerde versterker heeft Audiolab ook een cd-loopwerk in het assortiment opgenomen. De 6000CDT, die naar verwachting 380 Britse ponden gaat kosten, gebruikt het slotlaadmechanisme dat voor het eerst werd geïntroduceerd in de 8300CD.

De 6000CDT maakt gebruik van een digitale bufferingstechniek om fouten bij het lezen van de schijf te verminderen en de digitale klok wordt bestuurd door een nauwkeurige klok om te zorgen dat de optische en coaxiale uitgangen een minimale jitter hebben.

Beide 6000-modellen zijn verkrijgbaar in zwarte of zilveren afwerkingen en zijn verkrijgbaar in het najaar.

Audiolab M-Dac Nano: de kleinste DA-converter van Audiolab

Het Britse merk gebruikt High End audiobeurs ook om de nieuwste (en meest betaalbare) toevoeging aan zijn succesvolle M-Dac familie te introduceren.

De M-DAC Nano is de kleinste DA-converter van het bedrijf. Het apparaatje is bedoeld voor mobiel gebruik en gaat de concurrentie aan met andere kleine DA-converters zoals die van Audioquest en iFi. We hebben nog niet veel informatie maar we weten dat de Nano een 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting en bluetooth aptX heeft en waarschijnlijk circa 200 Britse ponden zal gaan kosten.

MERK

EDITORS' CHOICE