NIEUWSBurmester

Burmester toont drietal nieuwe producten uit de Signature-productlijn

Het Duitse Burmester heeft op de High End audiobeurs in München een drietal nieuwe producten getoond die lid zijn van de nieuwe Signature-familie. Het gaat om de 159, een mono-eindversterker, het nieuwe vlaggenschip en opvolger van de 909. Verder heeft Burmester de BC350 getoond, een manshoge luidspreker en de 175, de eerste draaitafel van het bedrijf. In de loop van dit jaar zullen de producten op de markt komen.

Burmester 159: zeer zwaar vlaggenschip

Het Duitse Burmester heeft de High End audiobeurs in München aangegrepen om een drietal nieuwe producten aan het publiek te tonen. De nieuwe 159 is een mono-eindversterker en het is Burmester's nieuwe vlaggenschip mono-eindversterker, die de plaats inneemt van de iconische Burmester 909, die sinds 1990 in productie is.

De ontwikkeling van de nieuwe 159 heeft zeven jaar gekost en deze 909-afstammeling pronkt met het toppunt van de analoge technologie van Burmester. Elke monoblok bevat 4.000 afzonderlijke componenten en levert maar liefst 1.200 Watt vermogen per kanaal.

De Burmester 159 kost 225.000 dollar en zal beschikbaar zijn vanaf december 2018. Wij hebben nog geen Nederlandse prijsinformatie ontvangen.

Burmester BC350: zeer zware manshoge luidsprekers

Met een hoogte van meer dan twee meter en een gewicht van elk 350 kilogram, werden de BC350-luidsprekers als prototypen getoond op de High End Show 2017, maar sinds de preview van vorig jaar zijn ze herontwikkeld en klaar voor productie.

Het frame van gefreesd aluminium en Amerikaans notenhout herbergt twee 32 centimeter lange basdrivers met basreflexbuizen, twee 22 centimeter middentoner-drivers en twee AMT (Air Motion Transformer) tweeters, waarvan er één direct op elke luidspreker staat om een betere presentatie te bieden.

Deze configuratie betekent dat BC350's twee geluidsmodi kunnen bieden. De Pure-modus is ontworpen voor “klassiek luisterplezier”, waarbij de nadruk ligt op het leveren van de hoogste resolutie, precisie en “authenticiteit”, terwijl de Live-modus meer ruimte, dynamiek en “speelsheid” biedt.

De BC 350-luidsprekers kosten maar liefst 295.000 dollar per paar en zijn vanaf december 2018 verkrijgbaar. De prijs voor Nederland moet nog bekend worden gemaakt.

Burmester 175: de eerste draaitafel van het bedrijf

De 175-draaitfel completeert het Signature-trio. Vorig jaar werd de 175 onthuld als onderdeel van het veertigjarig jubileum van het merk, maar de 175 was toen nog niet rijp voor productie. Over een paar maanden zou hij dan in de winkel moeten liggen.

Het gaat om een compleet product. De Burmester 175 is een draaitafel voorzien van arm, cartridge, voeding en phono-versterker, die allemaal door Burmester zijn gemaakt. Het chassis is gemaakt van aluminium. Het draaiplateau wordt aangedreven door vier AC-motoren. De 9-inch lange arm is gemaakt van aluminium en koolstofvezel. De ingebouwde phono-trap is afgeleid van de Burmester 100 Phono, Burmester’s stand-alone phono-versterker. De 175 is ook al zo zwaar: hij weegt zestig kilogram.

De 175 zou vanaf september 2018 in de winkel moeten liggen en wisselt straks voor een bedrag van 45.000 dollar van eigenaar. Nederlandse prijsinformatie is er nog niet.


EDITORS' CHOICE