NIEUWSKii Audio

Maak een vloerstaander van de Kii Three

Het Duitse Kii Audio is met name bekend van de Kii Three, een actief aangedreven monitorluidspreker met DSP. Kii Audio heeft een uitbreidingsmodule genaamd BXT ontwikkeld waarmee de Kii Three in een vloerstaande luidspreker word getransformeerd. Het woord “module” is wellicht niet helemaal op zijn plaats, want de BXT-uitbreiding is groter dan de Kii Three zelf. De BXT-module zorgt volgens Kii Audio voor een significante verbetering van de weergave van lage tonen. 

Kii Three, uit te breiden met bijpassende lage tonen eenheid genaamd BXT

De mensen achter Kii Audio zijn gerenommeerde kopstukken uit de audiowereld. Neem Bruno Putzeys, een bekende ontwerper van baanbrekende klasse D versterkers. In de Kii Three wordt de nieuwste Ncore klasse D technologie gebruikt. Elke luidspreker beschikt over een 6 x 250 Watt versterker. Elke unit wordt dus apart aangestuurd. De Three heeft vier 6.5” woofers, een 5” midrange en een 1” waveguided tweeter.

Voor wie een betere weergave van lage tonen ambieert, is er nu een uitbreidingsmodule genaamd BXT die onder de Kii Three geplaatst dient te worden. De BXT heeft acht woofers en 2.000 Watt aan extra vermogen. Het hele systeem is actief en een eindversterker is dan ook niet nodig.

De meegeleverde koppeling is bevestigd aan de onderkant van de Kii Three, waarna de compacte luidsprekers eenvoudig op de extensie kunnen worden aangesloten. Het afstemmen van de extra drivers gebeurt via de centrale DSP. Na een software-update kan de Kii-besturing worden gebruikt om ook de BXT-extensie in te stellen.

Een paartje BXT-modules in een van de twee standaardkleuren hoogglanswit of grafiet zijdemat metallic kost 15.000 euro. Het complete systeem van de Kii Three met BXT uitbreiding is beschikbaar voor 27.475 euro in de standaardkleuren. Tegen een meerprijs is de BXT ook verkrijgbaar in alle andere kleurvarianten van de Kii Three.

Meer weten? Kijk dan op de website van Kii Audio.EDITORS' CHOICE