NIEUWSMagnat

Magnat TT 990: de eerste draaitafel van het Duitse merk

Het Duitse Magnat heeft de High End audiobeurs in München aangegrepen om zijn eerste draaitafel aan het publiek te tonen. De nieuwe draaitafel, genaamd TT 990, is een direct drive model. De TT 990 zal straks worden geleverd inclusief arm en een mm-element van Audio Technica van het type AT95E. De levering van de TT 990 start naar verwachting vanaf september 2018. 

Magnat TT 990: compleet draaitafelsysteem

Het Duitse audiobedrijf Magnat heeft met de TT 990 zijn eerste draaitafel gebouwd. De TT 990 is een direct drive model en wordt compleet geleverd met arm en mm-element van Audio Technica, type AT95E. Ook een stofkap van acryl wordt meegeleverd. De gebruiker kan dus vrijwel meteen na het uitpakken van de TT 990 beginnen met het afspelen van platen. De TT 990 kan naar keuze 33, 45 of 78 rondjes per minuut draaien. Het gewenste toerental wordt gekozen met een draaischakelaar aan de bovenkant.

De behuizing van de TT 990 is zwaar en stijf en is in hoogglans zwart afgewerkt. Magnat heeft naar eigen zeggen een makkelijke maar tevens uitstekend klinkende draaitafel gebouwd.

Voor het overige zijn nog niet veel gegevens beschikbaar gekomen. De draaitafel is getoond aan het publiek op de High End audiobeurs in München, maar kennelijk is de TT 990 nog niet helemaal rijp voor productie. Naar verwachting zal hij leverbaar zijn vanaf september 2018. De definitieve versie van de TT 990 wordt waarschijnlijk in die periode getoond op de IFA, een audiobeurs in Berlijn.

De prijs voor de TT 990 zal waarschijnlijk net onder de 1.000 euro vallen.

 


MERK

EDITORS' CHOICE