NIEUWSPioneer

Pioneer A-40AE stereoversterker tussen vele nieuws Pioneer, TEAC en Onkyo

Pioneer heeft tussen de diverse nieuwigheden onder meer de betaalbare A-40AE stereoversterker gepresenteerd in München, ontworpen voor analoge en digitale bronnen en voorzien van een 384kHz/32-bit Wolfson D/A converter.

Op de stand van Onkyo en co is er weer veel te zien en te beleven. Bij TEAC zijn dat onder meer twee nieuwe draaitafels (280 en 180) en het feit dat de onlangs getestte NR-7CD en NT-505 een MQA-update krijgen. Ze denken bovendien na om het opnieuw uitbrengen van een bandrecorder met spoelen, iets waar TEAC toch lang om bekend stond.

Bij Pioneer is er onder andere het Fayola systeem, een streamline AVR met draadloze speakers. En een nieuwe topketen stereoproducten: een netwerkspeler (de N70AE), high-end cd-speler (PD-70AE) en versterker (A-70DA) met prijzen rond de 2000 euro. Het geheel stond in dienst van een setje TAD Micro Evolution 1-luidsprekers.

Op bovenstaande set komen we zeker nog eens terug. Voor nu focussen we even op de Pioneer A-40AE stereoversterker. De A-40AE komt tussen de gevestigde A-30 en A-50 en bevindt zich daarmee in een ​​nieuwe prijsklasse, waarmee de nieuwe stereoversterker het beginnersgebied bedient.

Key features van de instapper zijn het Direct Energy-ontwerp, de 384kHz/32-bit Wolfson DAC, de digitale inputs, drie onafhankelijke power supply circuits, en het bekende aluminium-alloy frontpaneel.

Pioneer Direct Energy

De efficiëntie van Pioneer's eigen Direct Energy-uitgangstrappen levert 2 x 76W in 4 ohm met een relatief laag stroomverbruik. Aangezien koel lopende componenten langer meegaan dan warme, blijken de Direct Energy-versterkers volgens de fabrikant ook zeer stabiel en betrouwbaar in gebruik. Sonisch is de versterker afgestemd om een ​​zeer lage vervorming te leveren, samen met een fijne resolutie en helderheid. Degenen die bekend zijn met het levendige, communicatieve geluid van eerdere Pioneer-versterkers, zullen met dit nieuwe model een aangenaam gevoel van déjà vu ervaren, zo belooft de fabrikant.

De Pioneer A-40AE verschijnt in de zomer, uitgevoerd in zwart of zilver. Verwachte verkoopprijs: €449-499.


EDITORS' CHOICE