NIEUWSAVM

AVM draaitafels op High End Munchen

Bij Audio Video Manufaktur (AVM) vinden we als voornaamste introductie een aantal nieuwe draaitafels, waaronder de eerder al aangekondigde R30 en de Evolution R 5.3. Die laatste werd gedemonstreerd op een set prototype speakers die later hun officiële lancering zullen krijgen. 

De AVM R 5.3 en R30 zijn de eerste draaitafels van het Duitse merk sinds lange tijd. De R30 zal deel gaan uitmaken van de AVM30-productlijn, terwijl de R 5.3 - de topper van de twee - onderdeel is van de Evolution-productijn. 

AVM Evolution R 5.3 

De jongste draaitafel van AVM heeft een aandrijving van twee motoren, een 10inch AVM toonarm van gepolijst aluminium en een blauwe, uit te schakelen plateauverlichting op een massief 60mm HDF composiet frame. De stofkamp is gemaakt van acrylglas, de 17 kilo zware platenspeler heeft een externe voeding.

De R 5.3 is binnenkort verkrijgbaar in zwart of zilver, met een adviesprijs van 5.990 euro exclusief element.

Op de stand troffen we overigens ook een setje gekke speakers. Dat blijken prototypes van nieuwe actieve speakers die in het najaar moeten verschijnen, met dazzle om de prototypestatus aan te geven. Het zijn 3,5 weg speakers met een sub in de voet, in een gesloten enclosure. Daarover later meer.

MERK

EDITORS' CHOICE