NIEUWSElac

ELAC Vela speakers, Miracord 50 draaitafel en Alchemy versterkers

We wisten al dat ELAC de aanwezigheid op de internationale beursvloer behoorlijk serieus neemt. In het eerdere bericht over de gloednieuwe Debut 2.0-lijn meldden we al dat er ook een plekje ingeruimd zou worden voor onder meer de de actieve luidsprekerserie Argo, de Vela-lijn speakers die de 400-serie opvolgen, de Miracord 50 draaitafel en de grote Concentro-M. Dat bleek niet eens de hele line-up voor München 2018: de Duitsers toonden vandaag ook de Alchemy-serie eindversterker, dac en phonotrap.

ELAC Vela

ELAC presenteert de Vela-lijn als de vervanger van de 400-modellen en toont op de beursvloer vier prototypes: de FS 409.2, FS 407.2, BS 403.2 en de CC 401.2. Zoals gebruikelijk bij het merk staan die afkortingen voor floorstanding (FS), bookshelf (BS) en center speaker (CC). Twee fraaie nieuwe vloerstaanders dus, 32 (409) en 19 (407) kilo zwaar en voorzien van de gerenommeerde JET 5 tweeter, die je ook in de kleinere modellen vindt.

Ten opzichte van de oudere 400-modellen is er een nieuwe waveguide die baffle reflecties vermindert, is de baffle zelf anders vormgegeven en zijn de verhoudingen van de kast net even anders om de akoestiek positief te beïnvloeden. Ook de drivers hebben een make-over ondergaan. De Vela-serie komt in zwarte of witte high gloss, prijzen liggen op 3.190 euro per stuk voor de 409.2, 1.990 euro voor de 407.2 en 990 euro voor de bookshelf.

ELAC Miracord 50

De Miracord 90 draaitafel kende we al, het jubileummodel van het merk. Ook de kort erna geïntroduceerde Miracord 70 kwam al eens voorbij. In München staan de schijnwerpers op het jongste model, de Miracord 50:

De Miracord 50 krijgt een prijskaartje van 499 euro. 

ELAC Alchemy versterkers

In de diverse aankondigingen van alles wat ELAC in München tentoon zou spreiden, hadden we de Alchemy-versterkers even gemist, dus deze laatste update was een verrassing. De gloednieuwe Alchemy Series, volledig vanaf de grond opgebouwd door het team van ELAC, is naar eigen zeggen 'een huwelijk van technologieën' geworden, bestaande uit de DPA-2 eindversterker, de DDP-2 DAC en de PPA-2 phonotrap. Wordt vervolgd!

EDITORS' CHOICE