NIEUWSElac

Elac Miracord 90 Black Edition: zwarte uitvoering van jubileum-draaitafel


Sinan Kökbugur | 16 februari 2018 | Fotografie Fabrikant | Elac

Het Duitse audiobedrijf Elac heeft in 2016 ter gelegenheid van zijn negentigste verjaardag een draaitafel uitgebracht genaamd Miracord 90 Anniversary. Deze draaitafel is nu ook in een volledig zwarte uitvoering verkrijgbaar. De technische specificaties zijn voor het overige gelijk aan het Anniversary-model. 

Elac Miracord 90 Black Edition: riemaangedreven draaitafel

Het in de Duitse plaats Kiel gevestigde Elac heeft de eerder uitgebracht jubileum-draaitafel genaamd Miracord 90 Anniversary volledig zwart geverfd en opnieuw uitgebracht als Miracord 90 Black Edition. De nieuwe Black Edition is technisch volledig gelijk aan het eerder uitgebrachte jubileummodel.

Het MDF-chassis weegt ruim vijf kilogram en rust op speciaal ontwikkelde siliconen voeten die de draaitafel geheel ontkoppelen van de ondergrond. Het aluminium draaiplateau weegt ruim zes kilogram en ligt op een sub-plateau met een as van gehard staal, die op een kogel van robijn draait om de wrijving tot een minimum te beperken. De as is in een hoogwaardige lagerbus van gesinterd brons geplaatst. De gebruiker kan kiezen tussen 33 of 45 rondjes per minuut.

De motor is tweevoudig ontkoppeld van het chassis en dus ook van de toonarm. Voor de ophanging die hier wordt toegepast, worden naast de rubber demping ook materialen gebruikt die zich hebben bewezen in de luidsprekers van Elac De Miracord 90 Anniversary, en dus ook de Black Edition, is voorzien van een separate voeding.

De nieuw ontwikkelde toonarm is gemaakt van koolstofvezel. Het mm-element, dat standaard wordt meegeleverd, is speciaal voor Elac ontwikkeld in samenwerking met Audio Technica. Als basis is genomen de AT 440 welke is voorzien van een MicroLine naald. De arm is in hoogte verstelbaar. De Miracord 90 verlaat de fabriek met een gemonteerd element en een perfect afgeregelde element/arm combinatie.

Het frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 25 kHz. De overspraak is beter dan 25 dB.

Elac Miracord 90 Black Edition: prijs en leveringsinformatie

De Black Edition heeft dezelfde prijs als het eerdere Anniversary-model en kost 2.499 euro.


EDITORS' CHOICE