NIEUWSDynaudio

Dynaudio geeft voorproefje Confidence-serie

Dynaudio heeft de Confidence-serie verbeterd door gebruik te maken van nieuwe materialen, technieken en technologieën, waar we zojuist voor het eerst kennis mee hebben gemaakt. Een voorproefje, want de nieuwe Dynaudio Confidence reeks zal later dit jaar officieel gelanceerd worden.

"De nieuwe Confidence familie stuwt Dynaudio’s meest gewaardeerde ontwerp-filosofieën – waaronder softdome tweeters, MSP (Magnesium Silicaat Polymeer) drivers en DDC (Dynaudio Directivity Control) technologie – naar nieuwe hoogtes door gebruik te maken van nieuwe materialen, technieken en technologieën," zo luidde de inleiding. "Onze beste speaker ooit."

Dynaudio Confidence 2018

Spiksplinternieuwe drivers – waaronder de indrukwekkende Esotar3 – worden gecombineerd met een volgens nauwe toleranties gefreesd composiet frontpaneel, een innovatief kastontwerp en een geoptimaliseerd wisselfilter om zodoende 'de meest geavanceerde passieve luidspreker in de Dynaudio geschiedenis' te creëren.

Met behulp van uitgebreide simulaties in Dynaudio's state-of-the-art meetruimte Jupiter is de high-tech DDC technologie (waarbij afstraling in het verticale vlak wordt beperkt) verder verfijnd, met als resultaat een compleet nieuw DDC-lens systeem. En dat zorgt ervoor - in combinatie met de nieuwe, krachtige NeoTec drivers, het innovatieve ontwerp van de midrange-basket, de Horizon Surround en het Compex frontpaneel – dat het geluid precies komt waar de luisteraar het wil hebben: in z’n oren.

'De Confidence is een sterk statement dat we meespelen in de hogere premium markt,' aldus het team. Dat zien we ook terug in de Complex Baffle, een nieuw materiaal dat geluid in de behuizing absorbeert. Kost zo'n tien keer meer dan MDF, dus heel de kast er uit maken is nu nog onhaalbaar - al houdt dat de ingenieurs niet tegen om er van te dromen.

De Confidence serie bestaat uit vier nieuwe modellen:

Confidence 20 (€12.000 per paar), een grote tweeweg-monitor. Maakt gebruik van een 18cm long-throw woofer met neodymium magneet en een Esotar3 tweeter, en wordt geleverd met een modelspecifieke stand.

Confidence 30 (€19.000 per paar), een drieweg-luidspreker met bescheiden afmetingen, en maakt gebruik van de Dynaudio DDC-technologie. Maakt gebruik van twee 18cm woofers met neodymium magneten, een 15cm midrange (ook met neodymium magneet) en een Esotar3 tweeter met DDC-lens.

Confidence 50 (€26.000 per paar), een grote drieweg-luidspreker met DDC-technologie. Maakt gebruik van twee 18cm woofers met neodymium magneten, twee 15 cm neodymium midrange drivers en een Esotar3 tweeter met DDC-lens.

Confidence 60 (€40.000 per paar, foto onder), een erg grote drieweg-luidspreker. Zijn DDC-technologie maakt gebruik van twee 24cm woofers met neodymium magneten, twee 15cm midrange drivers  (ook met neodymium magneten) en een enkele Esotra3 tweeter in samenwerking met een DDC-lens.

Alle Dynaudio Confidence luidsprekers zijn leverbaar in vier verschillende houtfineer afwerkingen, met klinkende namen: midnight, smoke, raven wood en blonde wood. De officiële lancering zal later in het jaar zijn.

MERK

EDITORS' CHOICE