Atoll presenteert CD 200 Signature met DR 200 Signature Drive

Het Franse Atoll Electronique heeft eerder in 2018 de Signature-productlijn aangekondigd, waar de CD 200 Signature ook onderdeel van is. Daar komt nu ook een Transport DR 200 Signature Drive bij.

Atoll Signature

Het nieuwe Signature-ontwerp vind je terug in de CD 200 en de DR 200, het originele TEAC-mechanisme is verder geoptimaliseerd met als gevolg een merkbare reductie van de jitter, het loopwerk is naar eigen zeggen uitsluitend 'pure audio' en gemonteerd op een anti-resonantie chassis. De voeding van de CD200 Signature heeft zeven gereguleerde voedingslijnen en één specifieke voeding voor de Burr-Brown chip PCM1792 met een signaal tot 24 bits / 192 kHz. Maar ATOLL heeft de aandacht vooral besteed aan de analoge uitgangstrappen, geconfigureerd in een gebalanceerde modus, en introduceerde ook de optie van een optionele D/A Plug-in board voor 3 digitale ingangen: 1 coaxiale ingang (24 bits / 192 kHz), 1 optische ingang (24 bits / 192 kHz) en 1 USB-B ingang voor de verwerking van 16-bits PCM-streams op 24-bit tot 192 kHz asynchroon geklokt. 

De CD 200 heeft een adviesprijs van € 1.600. Het optionele CD Signature NUM board kost € 200.

Transport DR 200 Signature Drive

De DR 200 gebruikt hetzelfde TEAC-mechanisme als de geïntegreerde CD-speler CD 200 Signature, maar het dempingswerk en het elimineren van ongewenste trillingen zijn volgens de fabrikant nog verder ontwikkeld door het gebruik van specifieke materialen. Het chassis is eveneens verder uitgedacht om het mechanisme zonder enige onderbreking te laten werken. Een drive of cd-transport biedt alleen digitale uitgangen en zijn missie is om de waardevolle informatie op de cd te lezen en rechtstreeks naar een externe DAC converter te sturen via een van zijn digitale uitgangen. De voedingen voor het loopwerk en het digitaal gedeelte zijn strikt gescheiden.

Het loopwerkmechanisme wordt aangedreven via een gereguleerde voeding met een hoge capaciteit, terwijl de digitale signaalverwerking wordt gedaan door een lineaire voeding met een lage ruis. Deze drive heeft bovendien een eigen moederbord, anders dan dat van geïntegreerde cd-spelers. Signalen worden beheerd door een specifiek LVDS formatteringscircuit. Bovendien worden deze digitale signalen elk geïsoleerd door een speciale transformator, één voor S/PDIF-signalen en één voor AES/EBU-signalen.

De drive heeft verschillende digitale uitgangen waardoor het apparaat kan worden aangesloten op elk type externe converter via coaxiale, optische of AES/EBU verbindingen.

De kleurstelling is aluminium of zwart, de DR 200 heeft een adviesprijs van € 1.300.

MERK

EDITORS' CHOICE