NIEUWS

ROON versie 1.5 vandaag gelanceerd, MQA toegevoegd

De 1.5-versie van ROON is per direct live. Onderdeel van de update zijn onder meer integratie van MQA en ondersteuning van audiostreaming naar Linn DS-producten.

Roon is volop in ontwikkeling. Sinds versie 1.4 uitgerold werd, is er gewerkt aan de eerste hardwareproducten (Nucleus en Nucleus +), is er een partnership gesloten met Crestron en Control4 voor domoticatoepassingen en wordt er blijvend gesleuteld aan de interface. Net als in versie 1.4 zijn de belangrijkste nieuwigheden van dat laatste ook in 1.5 nog niet te vinden, maar de nieuwste 'tussenversie' biedt ondertussen wel twee interessante updates: Roon is nu volledig geïntegreerd met MQA en ondersteunt audiostreaming naar Linn DS-producten.

Ook biedt Roon 1.5 een toegankelijkere 'device setup' met simpelere automatische setting, is er voor internetradio ondersteuning voor FLAC en OGG/FLAC-streams en is er wat aandacht besteed om Roons omgang met andere diensten te herzien, met name met betrekking tot Tidal.

Aan de kant van de bugjes uit eerdere versies is er onder meer gewerkt aan een update voor het nieuwe Windows Certificate, is de mogelijkheid om met wachtwoord te pairen met Apple TV (AirPlay) gefikst en is de pre-buffer issue bij gebruik van de KEF LS50 speakers verholpen.

Meer informatie en de exacte toevoegingen van de update vind je op de website.

EDITORS' CHOICE