NIEUWS

Radio Novelli 4G Radio: radio met cd-loopwerk, touch screen en simkaart

Het heeft een touch screen, een cd/dvd-loopwerk, een webcam, microfoons, een FM-tuner, DAB, wifi, bluetooth en een simkaart aan boord. Ra ra wat is dat? Het is de nieuwe 4G Radio van het Italiaanse Radio Novelli. In essentie spreken we hier over een draagbare radio die voorzien is van een beeldscherm waarop ook content kan worden afgespeeld. Vanwege de simkaart kan de 4G Radio overal worden gebruikt. Vanaf 7 mei is hij te koop, voor 1.000 euro.

Radio Novelli 4G Radio: interactieve radio met beeldscherm en heel veel functies

“De radio wordt interactief,” aldus het Italiaanse Radio Novelli. Is dit een serieus hifi-product? Waarschijnlijk niet. Of anders gezegd, het ligt een beetje aan de inhoud van het begrip “hifi-product”. We vinden het wel een grappig product en of draagbare radio’s hifi-producten zijn mag iedereen voor zichzelf uitmaken. De nieuwe 4G Radio van Radio Novelli heeft in elk geval veel functies en mogelijkheden, heel erg veel zelfs.

De 4G Radio is een draadloos wifi-apparaat en is uitgerust met een aanraakscherm dat via een webradiomodule en door de exploitatie van het 4G-gegevensnetwerk garant staat voor probleemloos luisteren en bekijken van inhoud, waar de gebruiker zich ook moge bevinden, zelfs als er geen FM/DAB-signaal beschikbaar is. De gebruiker kan genieten van inhoud die is afgestemd op zijn voorkeuren en tegelijkertijd acties uitvoeren zonder het luisteren of kijken te moeten onderbreken.

Bijvoorbeeld, zo legt Radio Novelli uit op zijn website, verschijnt er elke keer als je naar een nummer luistert op Spotify, Apple Music, enz., een Shazam-achtige microfoon. Raak hem aan om de artiest te identificeren en een reeks koppelingen naar radiostations te activeren die de afspeellijsten van complete musici leveren.

Als je daarentegen het commentaar op een sportwedstrijd volgt of als je een competitiewedstrijd op de Smart TV bekijkt, kun je doorverwezen worden naar de sportweddenschappen . Het systeem werkt ook met games: druk gewoon op een knop op de afstandsbediening of raak het aanraakscherm van de radio aan. Vervolgens verschijnt de link waarnaar kan worden gebladerd om deel te nemen en interactief met het spel te communiceren.

Maar dat is nog niet alles: dankzij de input van de gebruiker kan het systeem alleen reclame naar zijn smaak vertonen, waardoor de reclame-inhoud wordt omgezet in informatie, aldus Radio Novelli. Als het geadverteerde object bevalt, kan de gebruiker met een digitale knop op de radio doorgestuurd worden naar de online winkel om het product direct te kopen.

In het geval van Smart TV, door op een knop op de afstandsbediening te drukken, geeft de gebruiker de webpagina van de fabrikant weer op zijn smartphone of op de tv zelf.

Radio Novelli 4G Radio: het Zwitserse zakmes onder de draagbare radio’s?

Het komt erop neer dat de 4G Radio zo ongeveer heeft alles kan wat je maar kunt verzinnen. Hij kan ook cd’s en dvd’s afspelen. We weten niet hoe de radio klinkt. Het lijkt ook een behoorlijk complex apparaat gezien de hoeveelheid functies en bijkomende software. Zouden alle functies probleemloos werken, en samenwerken? Geen idee. Is een scherm van zeven inch groot genoeg om comfortabel naar een film te kijken? Die vraag mag iedereen voor zichzelf beantwoorden.

De 4G Radio lijkt een leuke gadget, maar voor deze gadget wordt wel 1.000 euro gevraagd. Vanaf 7 mei 2018 is hij te koop. Meer weten? Kijk dan op de website van Radio Novelli.


EDITORS' CHOICE