NIEUWS

Höffner H1: nieuwe luidspreker van een nieuwe fabrikant

Höffner Audio Systems is een nieuwe Duitse luidsprekersfabrikant en het eerste product van Höffner is een vloerstaande luidspreker genaamd H1. De H1 is een gesloten driewegsysteem met een vorm die lijkt op een cello of gitaar. De H1 zal zijn officiële debuut beleven op de komende High End audiobeurs volgende week in München. 

Höffner H1: nieuwe luidspreker met aparte vorm

Höffner Audio Systems is gevestigd in de Duitse plaats Aachen. Het splinternieuwe bedrijf heeft zijn eerste luidspreker genaamd H1 alvast getoond, hoewel de H1 pas officieel zal debuteren op de High End audiobeurs in München eind volgende week. Volgens Höffner is de H1 gemaakt van een uitgekiende mix van materialen en techniek, design en interieruontwerp. De vorm van de luidspreker is inderdaad niet alledaags.

De H1 is een gesloten driewegsysteem. De kast is gemaakt van het minerale materiaal Corian en de vorm lijkt op de vorm van strijk- en snaarinstrumenten. Voor de weergave van lage tonen is een woofer van 26 centimeter met een aluminium conus en krachtige ferrietmagneet verantwoordelijk. Voor de middentonen wordt een driver met een papieren conus met een diameter van 12 centimeter ingezet, die is geplaatst in een aparte kamer in de behuizing. De hoge tonen komen voor rekening van een tweeter met textielconus van 26 millimeter, die - volgens het persbericht - een vervormingvrije reproductie mogelijk maakt tot ver buiten het luistergebied.

Het cross-over filter wordt net als de complete luidspreker volledig met de hand gemaakt . Het filter wordt onder andere gebouwd met componenten van Mundorf die zijn gesoldeerd met zilversoldeer. Om maximale kanaalgelijkheid te garanderen, worden alle componenten zoals crossover-componenten tijdens de productie van de Höffner H1 paarsgewijs geselecteerd.

Het opgegeven frequentiebereik loopt van 44 Hz tot 27 kHz op -3 dB niveau. De impedantie bedraagt vier Ohm. De gevoeligheid is 84 dB (1 Watt / 1 meter). De H1 weegt vijftig kilogram.

De H1 wordt standaard geleverd in witte of zwarte uitvoering maar op verzoek kan de luidspreker in zo ongeveer iedere denkbare kleur worden afgewerkt.

Höffner H1: prijs en leveringsinformatie

Op de High End audiobeurs in München zal het publiek de luidspreker kunnen beluisteren. Höffner Audio Systems zal aanwezig zijn in hal 2, stand G13. Wie vóór 31 mei 2018 een bestelling plaatst, ontvangt een vroege vogel korting van 10%. Eén probleem: de prijs is momenteel nog niet vastgesteld en het is ook nog niet bekend wanneer de levering zal starten.


EDITORS' CHOICE