NIEUWSXTZ

XTZ presenteert de Divine Delta als opvolger van de Divine 100.33

Het Zweedse XTZ, dat voornamelijk luidsprekers bouwt, heeft de Divine Delta uitgebracht. De Divine Delta is een monitorluidspreker die eventueel opgenomen kan worden in een surroundsysteem. Volgens XTZ zijn de beste componenten gebruikt bij de bouw van de Divine Delta.

XTZ Divine Delta: opvolger van de Divine 100.33

Het in de Zweedse plaats Torup gevestigde XTZ bouwt voornamelijk luidsprekers voor homecinema-toepassingen. De nieuwe Divine Delta, opvolger van de Divine 100.33, is een monitorluidspreker die eventueel ook als centerluidspreker gebruikt kan worden. De nieuwe luidspreker kan gebruikt worden voor muziekweergave maar zou ook opgenomen kunnen worden in een surroundsysteem.

De kast is gemaakt van MDF en weegt ruim 26 kilogram. De wanden zijn 25 millimeter dik en de baffle varieert in dikte tussen 37 en 55 millimeter. De ronde vormen zorgen voor demping van staande golven. De kast is afgewerkt met pianolak.

De drivers zijn afkomstig van het Duitse Accuton. De keramische tweeter is van het type C-25-6-158 en de woofers/middentoners, ook voorzien van een keramische conus, zijn van het type C173-11-191. Volgens XTZ is de weergave van de Divine Delta precies en transparant. De drivers worden beschermd door roosters die niet verwijderbaar zijn. De hoeveelheid hoge en lage tonen is enigszins regelbaar met knopjes op de achterkant. Het cross-overfilter is gebouwd van kwaliteitscomponenten van onder andere Mundorf, MKP en MOX.

Het frequentiebereik loopt van 36 Hz tot 30 kHz (+/- 3 dB). De gevoeligheid is 89 dB (2,83 Volt / 1 meter). De belastbaarheid is 180 Watt maar korte pieken van 360 Watt zouden geen probleem mogen zijn. De koper krijgt vijf jaar garantie.

XTZ Divine Delta: prijs en leveringsinformatie

De Divine Delta kost net geen 4.000 euro per paar. Dit is overigens zonder de bijpassende stands die 560 euro per paar kosten.

XTZ levert in beginsel niet via dealers, maar levert zoveel mogelijk direct aan de consument. Om de mogelijke afstand naar de Nederlandse consument te verkleinen, is het Eindhovense bedrijf Intosurround aangewezen als Nederlandse importeur en dealer. Wie dus eerst wil luisteren alvorens een aankoopbeslissing te nemen, kan terecht bij Intosurround. Meer informatie is te vinden op de website van XTZ en op de website van Intosurround.


MERK

EDITORS' CHOICE