NIEUWSVincent

Vincent SV-200: midi-formaat hybride versterker met DA-converter

Het Duitse Vincent heeft de SV-200 aangekondigd, een geïntegreerde versterker die voorzien is van zowel analoge als digitale ingangen. De versterker is half zo breed als de gebruikelijke hificomponenten. In de voorversterker zijn buizen geplaatst. De eindtrap is voorzien van FET’s van Toshiba.

Vincent SV-200: versterker met buizen in de voortrap

Niet iedereen heeft ruimte voor hificomponenten met de gebruikelijke breedte van 42 centimeter. Veel gebruikers stellen een wat kleinere kast op prijs maar dan zonder in te moeten leveren op geluidskwaliteit. Het Duitse Vincent heeft deze wens gehoord en heeft de SV-200 aangekondigd. De SV-200 is 210 millimeter breed, 95 millimeter hoog en 320 millimeter diep en weegt vijf kilogram.

De SV-200 is een geïntegreerde versterker met een hybride opbouw die werkt in klasse AB. In de voortrap zit een tweetal buizen van het type 6N1 die push-pull werken. De eindversterking komt voor rekening van FET’s van Toshiba. Een ringkerntransformator en een totale afvlakcapaciteit van 13.600 microFarad vormen de basis van de voeding.

De Vincent SV-200 is met twee keer 25 Watt aan acht Ohm geen krachtpatser. Met een beetje gevoelige luidsprekers in een niet al te grote ruimte zou dit normaal gesproken wel genoeg moeten zijn. Voor luidsprekers met een laag rendement is de SV-200 vermoedelijk niet de geschikte partner.

De gebruiker heeft de beschikking over een tweetal analoge cinch-lijningangen en daarnaast een tweetal digitale ingangen, één keer optisch en één keer coaxiaal. De SV-200 heeft een voorversterkeruitgang voor koppeling met een losse eindversterker of subwoofer.

De buizen zijn veilig weggestopt in de kast maar zijn via een rond kijkglas in het front alsnog te bewonderen. De verlichting kan met een schakelaar op de achterkant worden gedimd. Ook is de SV-200 voorzien van een tweetal 12 Volt-triggeraansluitingen (mini-jackplug) om andere daarvoor geschikte apparaten aan/uit te schakelen.

Vincent SV-200: prijs en leveringsinformatie

De SV-200 is leverbaar in zilverkleurige of zwarte uitvoering. Een IR-afstandbediening wordt meegeleverd. Voor een bedrag van net geen 800 euro wisselt hij van eigenaar.


EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »