NIEUWSNAD

De NAD C 538 is een Spartaanse maar betaalbare cd-speler

Het Brits-Canadese audiobedrijf NAD heeft een nieuwe cd-speler gelanceerd genaamd C 538. De nieuwe C 538 is een hoogwaardige cd-speler voor een aantrekkelijke prijs, aldus NAD. De C 538 heeft digitale uitgangen en kan dus ook als loopwerk gebruikt worden. Naar verwachting zal de cd-speler in de zomer op de markt verschijnen.

NAD C 538: betaalbare cd-speler met digitale uitgangen

NAD is zich er zeer van bewust dat muziekweergave vanuit digitale bronnen steeds meer is verschoven in de richting van streaming en weergave van lokaal opgeslagen muziekbestanden. NAD heeft zelfs een zusterbedrijf opricht, het welbekende Bluesound, dat zich volledig richt op weergave van streamingdiensten en lokaal opgeslagen muziek. Desondanks heeft de cd nog steeds bestaansrecht en NAD heeft daarom de C 538 uitgebracht, een cd-speler die voorzien is van digitale uitgangen. Feitelijk is de C 538 het afgeleide kleine broertje van de C 568.

De kern van de nieuwe C 538 is een hoogwaardig loopwerk dat is gemaakt van roestvrij staal en kunststof onderdelen die volgens een spuitgietproces zijn gemaakt. Resonanties krijgen in dit ontwerp geen kans, aldus NAD.

Het hart van de DA-converter is een 24-bits chip van Wolfson en een nauwkeurige klok. De printplaten hebben meerdere lagen en de singaalwegen zijn kort. De voeding heeft verschillende lijnen zodat loopwerk, digitale circuits en analoge circuits elkaar niet negatief kunnen beïnvloeden. Cd’s met daarop MP3- of WMA-bestanden kunnen ook worden afgespeeld. Wie een andere DA-converter wil gebruiken kan daarvoor de optische of coaxiale digitale uitgang gebruiken.

De nieuwe NAD C 538 Compact Disc-speler presenteert zichzelf in het typische ontwerp van de NAD Classic-serie en weegt met afmetingen van 435 x 70 x 249 millimeter precies drie kilogram. Een IR-afstandbediening wordt meegeleverd.

NAD C 538: prijs en leveringsinformatie

De C 538 zal naar verwachting 'einde Q2, begin Q3' op de markt verschijnen, wat betekent dat we het apparaat in de zomermaanden mogen verwachten. Voor een bedrag van 399 euro zal de cd-speler van eigenaar wisselen.

MERK

EDITORS' CHOICE