NIEUWSNaim Audio

Naim Audio voegt multiroom-functies toe met firmware update

Het Britse audiobedrijf Naim Audio zal deze week een update uitbrengen van de software voor haar spelers met een netwerkaansluiting. Nadat de nieuwe software is geïnstalleerd kunnen de netwerkspelers van Naim Audio muziek met elkaar delen via de multiroom-functie. 

Naim Audio: multiroom-functies voor Uniti-modellen en Mu-so’s

Het in Groot-Brittannië gevestigde Naim Audio bestaat circa 45 jaar en bouwt cd-spelers, versterkers, streamers en DA-converters. Het bedrijf heeft aangekondigd om deze week een belangrijke update uit te brengen voor haar spelers met netwerkaansluiting. Deze update zorgt ervoor dat de huidige netwerkspelers, Uniti modellen en Mu-so’s onderling met elkaar muziek kunnen delen via de multiroom functie.

Naast het introduceren van nieuwe innovatieve producten blijft NAIM investeren in het verbeteren van de werking en gebruiksvriendelijkheid van haar producten.

De update zal voor de nieuwe Uniti modellen en Mu-so automatisch via de Naim app te downloaden zijn. Voor de overige producten van Naim zal dit gaan via een PC.

Naim Audio: de nieuwe Uniti productlijn

Naast de toevoeging van deze functionaliteit zal Naim een groot aantal softwarematige verbeteringen doorvoeren in de modellen van de Unitit-productlijn. Deze zullen zorgen voor een bredere ondersteuning van diensten, een verhoogde stabiliteit en een verbeterde bediening. De versie voor deze update is V2.6.

Naim Audio: Classic Uniti-productlijn (24-bit/192kHz), netwerkspelers en streaming voorversterkers

Deze producten krijgen ook een update om volledig multiroom compatibel te zijn met de nieuwe Uniti-modellen. NAIM zal versie 4.6 van de software uitrollen. Deze update zal tevens een aantal verbeteringen met zich meebrengen. Naim adviseert dan ook om te upgraden naar deze laatste versie.

Naim Audio: de Naim App voor iOS en Android

Ook de Naim app krijgt onderhuids een update zodat de verbeteringen in de producten van Naim naadloos functioneren met de bediening. Zo zal het opzetten van een multiroom groep via de Naim app eenvoudiger en stabieler verlopen. De update versie voor iOS is versie 5.9.1. en voor Android versie 2.6. De updates zullen gefaseerd worden uitgerold.

Meer weten? Kijk dan op de website van Naim Audio.

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Review
  Cambridge Audio AXR100D
  Review
  lees meer »
 • Op bezoek: Kemp Elektroniks Experience Center
  Zomeractie bij Kemp Elektroniks
  Op bezoek: Kemp Elektroniks Experience Center
  lees meer »
 • Achtergrond
  Primephonic: toekomst voor klassiek
  Achtergrond
  lees meer »