NIEUWSTCI

AudioPLUS Benelux-distributeur voor TCI: True Colours Industries


Rob Nijman | 27 maart 2018 | Fotografie Fabrikant | TCI

AudioPLUS in Den Haag is per direct de exclusieve Benelux-distributeur geworden van de producten van TCI, True Colours Industries. Dat laat de Ierse kabelfabrikant vandaag weten.

True Colours Industries is in 1993 opgericht in Lisburn, Noord-Ierland en introduceerde in dat jaar het eerste product, TCI Cobra. Hoewel door de jaren heen verfijnd en doorontwikkeld is de Cobra een kwart eeuw later nog altijd trouw aan het originele ontwerp, algemeen beschouwd als een referentiekwaliteit interconnect, aldus de nieuwe importeur. 

True Colours Industries

TCI gebruikt materialen en technologieën uit de luchtvaart omdat deze voorzien in 'beter geluid en consistente langetermijnprestaties'. Dat houdt volgens de fabrikant in dat de kabel twintig jaar later, mits de verbindingen goed schoon gehouden worden, nog net zo goed zal klinken als na de eerste termijn inspelen. Ook de naam Cobra bleek goed houdbaar, als inspiratie voor introducties die volgden - waaronder de Constrictor- en Python-lijnen. Het is aan onderstaande afbeeldingen niet moeilijk te zien waar die namen vandaan komen.


True Colors Industries ontwerpt overigens niet alleen kabels, maar ook netstekkers, RCA-phonopluggen en 4 mm-luidsprekerpluggen, hifi-stroomgeleiders en Powerblocks. De reeks productlijnen wordt gekenmerkt door constructietechnieken die natuurlijk ongewenst netgeruis filteren en sonische verbeteringen omvatten voor een groter geluidsbeeld, verbeterde dynamiek en een diepere bas. 'Bovendien zijn vanwege de stillere ruisvloer, details op laag niveau en micro-dynamiek ook merkbaar verbeterd'. 

Meer informatie over de producten vind je op tcicables.com.

EDITORS' CHOICE