NIEUWS

Pivetta Power One: babymonster van moedermonster Opera Only

De Italiaan Andrea Pivetta heeft in 2013 de wereld verbaasd door de presentatie van een ronduit monsterlijke versterker genaamd Opera Only. De Opera Only lijkt meer een prestigeobject dan een praktisch apparaat. Kennelijk is Pivetta het eens met deze vaststelling want de ontwerper heeft een kleinere en betaalbaardere versterker getoond genaamd Power One. Kleiner en betaalbaarder zijn relatieve begrippen want de nieuwe Power One weegt 108 kilogram en kost 12.000 dollar. 

Pivetta Power One: schattig babymonster

De in 2013 getoonde Opera Only van Andrea Pivetta is een opeenstapeling van superlatieven. Het vermogen is absurd, het formaat is absurd, het gewicht is absurd, het uiterlijk is absurd en de prijs is absurd. Zelfs mensen met heel veel geld zullen het versterkermonster niet snel in hun woonkamer zetten. We vermoeden dat er niet veel Opera Only’s zijn gebouwd en verkocht, maar Pivetta heeft in ieder geval een hoop aandacht gekregen met de Opera Only.

De nieuwe Power One lijkt afgeleid van de Opera Only en lijkt een wat praktischer insteek te hebben, maar met een gewicht van 108 kilogram en een vermogen van twee keer 500 Watt, zal de versterker vermoedelijk nog steeds geen hele grote klantenkring aantrekken. Wellicht dat Pivetta later een nog iets kleiner model zal lanceren, maar dat weten we natuurlijk niet zeker.

De Power One heeft in elk geval indrukwekkende specificaties en is goed beschouwd ook een opeenstapeling van superlatieven. De voeding wordt verzorgd door een viertal ringkerntranformatoren van ieder 500 Watt, acht bruggelijkrichters van 600 Volt/35 Ampère, 12 Kendeil-elco’s van ieder 6.800 microF/160 Volt en 44 bipolaire hoogvermogen transistors. De gebruiker kan kiezen voor twee keer 500 Watt aan acht Ohm of één keer 1.000 Watt. De versterker, die in klasse A werkt, is stabiel tot een belasting van 0,1 Ohm. De koper krijgt vijf jaar garantie.

Babymonster Power One heeft duidelijk de genen van moedermonster Opera Only, maar is met 12.000 dollar wel iets vriendelijker geprijsd. Uiteraard, alles is relatief en voor dit geld heeft de koper een zeer ruime keus aan high-end versterkers van allerlei verschillende merken. We zijn dan ook benieuwd hoeveel babymonsters Pivetta gaat verkopen.


EDITORS' CHOICE